Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piotrmaz

Uwaga przeczytajcie proszee

Polecane posty

Gość Piotrmaz
Żona wcześniej nie pracowała bo nie było takiej potrzeby zajmowała się domem i dziećmi a po za tym córka ma różne godziny o których kończy lekcje 3 dni ma 8-11 30 a dwa dni 11-15 więc ciężko by tu było pogodzić pracę z odbieraniem jej że szkoły pytają państwo o zdj a za chwilę jak mówię że wyślę to mówicie że to nie dowód i szukacie czego innego poprostu nie chcecie nie pomagajcie ja naprawdę nie zmuszam nikogo to jest prośba nie przymus a jeśli trzeba się z tego rozliczać to na pewno to zrobię nigdy nie oszukiwali ani ludzi ani państwa zawsze byłem uczciwa osoba i zawsze rozpocząłem się z każdej złotówki bo wychodziłem z założenia że oszukanie na parezl zawsze może się obrócić przeciwko

Gość Piotrmaz
A każda kwotę będę starał się odesłać w miarę możliwości jak stanę na nogi nie traktuje tego że ktoś mi da i będę miał to później w czterech literach traktuje to jaka pożyczki które będę starał się zwrocic

Gość gość
400 przelane.

Gość Piotrmaz
A pisanie różnych osób o przeróżnych środkach państwa pochodzą do pisania takich rzeczy i szukania różnych powodów do zaczepienia to dla jasności powiem wszystkim nie dowierzajacym że na dzień dzisiejszy zostałem wsparty kwota 40 zł a jeśli ktoś uważa że to jest przestępstwo to proszę to zgłosić ,trudno po niosę konsekwencje i nie będę żałował jeśli pomoże to mojej rodzinie w sytuacji jakiej się znajdujemy

Gość Piotrmaz
I dziwi mnie jak można być tak zawistynymi ludźmi i jak to może przeszkadzać że ktoś prosi o pomoc i że ktoś może chcieć pomoc bo jak byście mogli to jeszcze byście z pińczowski ta panią za te 40 zł aż przykro czytać to co wypisujecie

Gość Piotrmaz
"z linczowali"

Gość gość
Zauwazyliscie że autor nie podziękował za przelane kwoty? O czym to swiadczy?

Gość gość
Ciekawe czy grzywna pokryje wplaty?:-D

Gość gość
Czy wpłacający w nielegalnej zbiórce, tez bedą zeznawać?

Gość Piotrmaz
Nie podziękowaniem bozadnych przeróżnych środków nie było tej pani co mi przelała 40zl podziekawalem i tak jak pisałem że będziecie szukać wszystkiego byle dogryzsc ale to sobie opinię państwo wystawiają nie mi,a co do grzywny to wysłałem zapytanie o to na forum prawnym jak dostanę odpowiedz to poinformuje państwa o tym a nawet jeśli będzie grzywna to wtedy być może już nie będę w dole finansowym. Pozdrawiam

Gość gość
gość dziś Skoro nielegalne, to pewnie tak .

Gość Piotrmaz
"Najnowsze orzecznictwo zajęło stanowisko, że zbiórka w Internecie nie jest zbiórką publiczną, a więc zgody mieć nie trzeba. Co do podatku, to o ile darowizna od jednej osoby nie przekracza 4902 zł, to również nie będzie problemów. Radziłbym prowadzić jakąś ewidencję otrzymywanych darowizn." Proszę o to odpowiedz na moje zapytanie ,więc zakładam że teraz padną inne zapytania i oskarżenia lub ponownie pojawia się wpisy oszust i naciagacz no ale na to już wpływu nie mam że są państwo tacy zawistni oby tylko wszyscy ci co wypisują takie rzeczy nie popadli kiedyś w taką sytuację i nie musieli również sięgać się do takich kroków błagając na internecie o pomoc bo w życiu bywa roznie

Gość Piotrmaz
I proszę nie straszyć ludzi dobrej woli którzy może chcą mi pomóc tylko najpierw się dokładnie dowiedzieć co się pisze . Pozdrawiam

Gość Piotrmaz
Dla chcących przyjrzeć się dokładnie to ustawa jest z 2013 roku i nie uległa zmianie ,zgłaszać trzeba tylko zbiórki gotówkowe,do puszek wszystkie inne w tym osób prywatnych internetowy elektronicznych,smsowych nie trzeba zgłaszać i wszystko odbywa się zgodnie z prawem . Pozdrawiam

Gość gość
http://finanse.wp.pl/kat,1033757,title,Zbiorka-w-internecie-czy-cos-nam-za-nia-grozi,wid,15678065,wiadomosc.html?ticaid=1187a8

Gość gość
Nic mnie nie obchodsisz ty i bachory, jak są chorzy to niech umrą,skoro taki z ciebie facet ze rodziny nie umiesz utrzymać. 1700zl to sobie kawaler może zarabiać a ty tyle dzieci natrzaskales. No i w uk pracowałeś było oszczędzać a nie żyć ponad stan. Nie żal mi was.

Gość gość
Zrobić dzieci, i niech inni płacą....he he

Gość gość
Nadal nie napisales gdzie funty z roboty w angli????

Gość Piotrmaz
Napisałem proszę czytać uważniej wyjeżdżając mieliśmy trochę długów wracając w pierwszej kolejności je splacalismy chodzi mi o komornika

Gość gość
Oni sobie sami podbijają tematy, żeby wielu nabrać. Dziwne, że ten poprzednik co tu wstawiał bajeczki z numerem konta, miał temat ściągnięty w ciągu kilku godzin, a tego tolerują.

Gość gość
Piotrzemetz, widze że bardzo dobrze się znasz na przepisach o zbiórkach publicznych, darowiznach i kwotach wolnych od podatku. Czyli zawodowiec z ciebie w tej dziedzinie pozyskiwanie pieniędzy :) Szukaj dalej frajerów :)

Gość gość
Zrób screeny i wstaw linki do zdjęć. Tak żeby było pozwolenie na zbiórkę, dokumenty że masz dzieci i żonę ciężarną, a także twoje zarobki. Jak zobaczę to prześlę 150zł.

Gość gość
Autorze bierz się za normalną robotę, a nie siedzisz tu całymi dniami i zakładasz te żebrzące tematy. Zamiast ti pisać godzinami, znajdź sobie dodatkową pracę, o ile w ogóle masz prace a nie lezysz teraz sobie u rodziców w mieszkanku.

Gość gość
Panie Piotrze. Bardo współczuję trudnej sytuacji finansowej i jeszcze kłopotów ze zdrowiem rodziny. Zachęcam wszystkich o robienie wpłat, trzeba pomóc temu panu skoro jest w tak tragicznej sytuacji. Wy sobie teraz siedzicie, zajadacie a ktoś inny głoduje i nie stać go nawet na leki. Wstydźcie się! Ruszcie swoje tyłki i zróbcie przelewy żeby ten Pan miał więcej niż swoje 1700zł.

Gość gość
he he he

Gość Piotrmaz
Nie nie znam się na przepisach tylko ktoś mi zarzucił i straszył forumowiczów więc podziałem w Google aby nie narobić komuś kłopotów i uspokoić panią która przelała mi 40 zł ale i tak wiem że każdy będzie nadal się doszukiwal czegoś innego jak na przykład że sam pisze posty to jest żenujące dla mnie proszę podać e-mail wyślę zdjęcia

Gość gość
Do Piotrmaz. Zrozum że nie każdy chce tobie ujawniac swojego maila, więc wrzuć zdjecia do "zapodaj" i wstaw tu linki. Wtedy każdy się przekona czy piszesz prawdę, czy to kłamstwo. Np a druga sprawa, tyle czasu tu przesiadujesz i marnujesz zachęcając żeby inni przelewali pieniądze, a w tym czasie mógłbyś sam pracować - dorabiać gdziekolwiek.

Gość gość
ale po co ten pan ma pracować, skoro ludzie mogą mu przelać kasę za to, że przesiaduje na kafeterii?

Gość gość
Piotrmaz to niezły cwaniaczek i biznesmen. Zarabia pieniążki nie wychodząc z domu.