Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyszczenie pralki, dbanie o pralke. Proszę o rady.

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałam zapytać jak dbacie o pralke? Zawsze z niej świeżo pachnie? Pranie zawsze pachnie tak jak powinno czyli płynem do płukania? Z mojej ostatnio zaczęło nie przyjemnie pachnieć.. woda jest dość twarda niestety i nawet w szufladce na proszek i płyn zbiera się kamień:| kołnierz wycierany po każdym praniu, pralka wietrzona a jednak coś nie tak.. dziś postawiłam pranie na 90 stopni i do bębna wlalam szklankę octu tak jak radzili na internecie pralka niby pachnie a niby nie.. szczególnych efektów nie widzę. Szufladka na proszek cała z kamienia wzięłam się za jej mycie, narazie moczy się z octem. Zauważyłam że wężyk pod Szufladka jest cały czarny w środku nie wiem jak go wyczyścić, to prawdopodobnie grzyb lub coś w tym rodzaju, pralka ma nie cały rok, tragedii raczej nie ma w środku bo nie zdążyło się pewnie nic takiego narobić przez tak krótki czas. Ale chciałabym wiedzieć co mogę robić żeby pozbyć się całego brudu że środka pralki? Z tego wężyka itd? Jaki preparat na odgrzybienie i jaki na kamień?

Gość gość
90 st na pusto , do szuflady soda oczyszczona i z 2l octu

Gość gość
Ja tez tak robie jak ktos wyżej. Do zbiornika na proszek sypie paczke sody a tam gdzie plyn powinien byc wlewam ocet i na najwyzszej temperaturze piore pusty beben. Pralka beko, z najnizszej polki cenowej, dziala osmy rok bez ani jednej awarii. Fodam ze piore okolo 4 razy w tyg lub wiecej.

Gość gość
Kwasek cytrynowy z 2-3 paczki (te małe) do szufladki i pranie przy 90C. Pięknie czyści wszystko z kamienia i innych syfów.

Gość gość
Ja mam pralkę 14 lat.Wlewam jedynie płyny do płukania.s