Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 PLUS Aby jednym się żyło lepiej a inni niech zdychają

Polecane posty

Gość gość

500+ oby się żyło lepiej jednym a pozostali niech zdychają. Rok nie upłynął a już kurki w państwowych firmach zostały zakręcone bo budżet świeci pustkami chcąc dać jednym trzeba zabrać pozostałym. Pomysł świetny tylko nie na biedne państwo ! Moja firma teoretycznie nie mająca nic wspólnego z 500+ a jednak widmo bankructwa to efekt 500+. Praktycznie większość umów serwisowych firm państwowych już została wypowiedziane. Ciekawe czy rząd obchodzi z czego małe firmy mają się utrzymać. Firmy państwowe płaciły nie wiele ale był to stały dochód dla firmy za uczciwą i czasami upierdliwoscią i ciężką pracę. A nie kasa za głos wyborczy ! Niech dadzą żeczywiście tym co potrzebują a nie wszystkim. I efekt jest taki że większość jak nie cały budżet idzie na 500+ Podwyżki praktycznie wszędzie, gaz prąd ubezpieczenia woda ścieki kanalizacja żywność benzyna itd. można by wymieniać. Zbieg okoliczności czy wytyczne od góry ? Z powodu braku pieniędzy na 500+ Firmie prywatnej nikt za nic nie da pieniędzy. Prywatnie ludzie nie mają pieniędzy na usługi zamawiają tylko jak muszą w ostateczności. Prywatne firmy w ogóle nie zamawiają bo pieniędzy brak. Państwowe niestety już świecą pustkami i odgórnie cięcia już się zaczęły. Kto ma zarobić na państwowe firmy które utrzymują się z budżetu jak nie prywatny przedsiębiorca ? Ciekawe co powiecie jeżeli wasze życie zostanie zagrożone idąc do państwowej firmy i usłyszycie , sorry to i tamto nie działa tu się nie da, za 2 lata proszę przyjść bo nie ma kasy aby zamówić serwis lub coś naprawić, rozbudować. 500 + wam da zabierając pozostałym

Gość gość
bo pisowce myślą dolną częścią ciała

Gość gość
Wlasnie przez te wasze 500 wszystko w sklepach podrożalo mleko jajka no do h...a wy sie bogqcicie i dzieci za dzieckiem robicie pat..ole jedne zabrqc 500 zlotych!

Gość gość
Faktycznie pinset ile to jest. Pewnie tyle to wy wydajecie na waciki właściciele firm

Gość gość
A od kiedy wlasciciel firmy przejmuje sie pravownikiem? Ja pracowalam u prywaciarza przez 3 lata. Zasuwalam po 220h w miesiacu. I co? Powiedzial ze narazie nie ma pracy dla mnie bo sprzedaz siadla Ciekawe...z dnia na dzien? Zreszta osoba ktpra prowadzi firme prawie 20lat potrafi miesiac wczeaniej taka rzecz przewidziec. Zostalam na lodzie. Teraz wezme pincet plus mimo iz mam macoerzymskie a moj facet zarabia 3,5tys tyle ze na czarno. A co z przedsiebiorca? Niech zdycha.

Gość gość
nieudacznicy zawsze beda płakac ze wina jest taka lub taka. Tylko szaleniec sie porywa na własna firme w dzisiejszych czasach

Gość gość
Sprawiedliwie nie oznacza rowno.

Gość gość
Podwyżki są co roku 🖐️

Gość gość
po co zakładałas swoja firme?? cza było dzieci narobic i miec kase. Nie wiesz, że lenistwo i nieróbstwo jest teraz premiowane?

Gość gość
Dziwne pracuje w państwowej firmie i w czerwcu dostałam podwyżkę. Ciągle kogoś zatrudniają. Nie zauważyłam żeby się kasa skończyła.

Gość gość
Wiesz ile kosztuje utrzymanie jakiejś firmy? Jakie są podatki? Zusy? Koszty? Pracownicy? Nie? Wiec nie piertol

Gość gość
gość dziś Faktycznie pinset ile to jest. Pewnie tyle to wy wydajecie na waciki właściciele firm Nie jestem właścicielem firmy tylko jednym z pracowników ! Firma nie ma układów, nie robi przekrętów tylko uczciwie zarabia pracą. Efekt taki że nie można wyżyć od pierwszego do pierwszego ! Mam kolegów którzy prowadzą serwisy w różnej branży, i 90% ( nawet więcej )serwisów już padło w 21 wieku. Te serwisy które pozostały utrzymują się głównie ze stałych zleceń gdyż nikt niczego już nie naprawia ponieważ rynek jest tak skonstruowany żeby coś wyrzucić a nie naprawiać ! Chińszczyzna zarzuca cały rynek i nawet na gwarancji ludzie nie naprawiają gdyż koszty dostarczenia urządzeń do serwisu przewyższa koszt zakupu nowego dziadostwa. Ceny usług gdzie zwykły kowalski musi kupić wywindowane są bo trzeba z czegoś się utrzymać a cena nowego urządzenia na tyle tania aby wywalić i nie naprawiać. Na waciki wydają właśnie tacy c**er.... jak ty Jeżeli trzeba zapłacić pracownikowi który pracuje od 20 lat w firmie nie ma pieniędzy na zbędne wydawanie pieniędzy. Kolego w naszej firmie możesz sobie w każdej chwili sprawdzić ile firma ma przychodu, jest coraz gorzej nadgodziny nie są płacone bo nie stać firmy na to i chcący aby firma nie upadła trzeba zap..... w nocy w święta i niedziele. z powodu 500 plus wszystko podrożało i jeszcze podrożeje Głupie ubezpieczenie samochodu serwisowego grata ponad 10 letniego na firme to 1500 zł na pół roku i ma iść w górę ! bo mało. wszystkie umowy serwisowe państwowe już wypowiedziały umowę. Teraz to nie wiem czy nawet firmę bedzie stać zapłacić 1500 zł bo koszty prowadzenia firmy są na tyle wysokie że na wypłaty nie zostanie. A niech ludzie zdychają i narzekają na służbę zdrowia, szpitale policje pogotowie straż pożarną i inne instytucje państwowe. Lekarz musi zarobić 10-15k personel też musi zarobić a firmą obsługujących aparaturę lub wykonujące instalacje się nie płaci ! bo nie ma kasy. Tak my mamy zap.... za darmo i tak ze wszystkim serwis ma naprawić w państwowej firmie a zapłacić nie łasko bo nima kasy

Gość gość
gość dziś Dziwne pracuje w państwowej firmie i w czerwcu dostałam podwyżkę. Ciągle kogoś zatrudniają. Nie zauważyłam żeby się kasa skończyła. A skąd ta państwowa firma ma kasę na Twoją wypłatę ?? Zatrudniają w firmie która nie przynosi dochodu tylko wyciąga od prywatnego !!!!!!!!!!!! A skąd ma prywatny wziąść ?? wszystko w górę, robić budżetowce za DARMO chcą mieć serwis 24h na dobę piątek swiątek czy niedziela ale wszystkie umowy wypowiedzieli a jak się wykona usługę to sie nie płaci dotąd dokąd mozna nie płacić A co mi zrobicie ?? firma niewielka to niech zdycha panstwowka dostaje z budzetu jeszcze wrzeszczą że zle bo 2500 tylko dostają

Gość gość
Jeżeli ludzie nie zrozumieją iż PAŃSTWO utrzymywane jest z podatków prywatnych firm to bedzie tak jak w Grecji Prywaciarze padną przestaną zakładać firmy to budzet bedzie zerowy i ciekawe skąd państwowe firmy wezmą kasę

Gość gość
gość dziś Wiesz ile kosztuje utrzymanie jakiejś firmy? Jakie są podatki? Zusy? Koszty? Pracownicy? Nie? Wiec nie piertol Plebsa nie interesuje ile kosztuje utrzymanie firmy ma być 5000 plus ludzi pracujących w państwowych firmach tez nie interesuje skąd mają na wypłatę jestem tylko pracownikiem ale widzę co się dzieje w firmie i firmach prywatnych Jest tragicznie !!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
gość dziś Dziwne pracuje w państwowej firmie i w czerwcu dostałam podwyżkę. Ciągle kogoś zatrudniają. Nie zauważyłam żeby się kasa skończyła. Twoja kasa się bierze z ponad BILIONOWEGO DŁUGU PUBLICZNEGO Za co dostałeś podwyżkę co Twoja firma wyprodukowała ?? kolejne podwyższenie podatków lub nowe druki lub kolejny sztab nowych pracowników HA HA HA

Gość gość
do gość dziś - to która taka państwowa firma idealna, bo ja pracuję też w państwowej formie i moje wynagrodzenie po 38 latach pracy to 2 tys. netto. Od lat zakaz przyjmowania pracowników na miejsce odchodzących na emeryturę, jesteśmy już wypaleni, zmęczeni tym gonieniem z pracą. Do tego przez 8 lat nie mieliśmy ani grosza podwyżki, chociaż ustawowo budżetówka wina dostawać co roku co najmniej tzw. podwyżkę inflacyjną, rząd zamroził na te lata nasze wynagrodzenia szkoda, że nie zamroził nas pracowników razem z rodzinami. Czekam na przejście na emeryturę jak na zbawienie.

Gość gość
a wy dalej te 500+ i 500 +, tak wszytsko to wina +, w UK wszystko drozeje bo brexit przeciez, w niemczech bo uchodzcy, w holandii - bo granicza z francja i podwyzki z tego tytulu to mus...itd itd, ja prdl ludzie ogarnijcie sie! ZAWSZE sa podwyzki, z kazdej gownianej okazji! ale czy to wina 500+ (zbierana z podatkow takze ludzi, ktorzy pracuja??? myslisz ze NIKT pobierajacy 500 nie pracuje????) a ci, ktorzy za te 500+ nie robia kur/wa tych drozszych zakupow?? dla nich jajka nie sa drozsze?? mleko itd??? x KOSCIOL dzieki PISowie nie placi juz NICZEGO! jest zwalniany z coraz wiekszych platnosci! kur/wa juz nawet nie sam podatek, ale gdyby te nie te upusty i benefity kasa bylaby na te wasze 500+ i dla pierwszego dziecka! ale nie, wy wolicie skakac do oczu zwyklym przecietnym zjadaczon chleba takim samym jak wy, bo w TV tego nie powiedzieli, ze nie tyle poslow i innych debili trzymacie na grzbiecie ale i CALY KOSCIOL KATOLICKI! kazdego czarnego grubasa wozacego sie nowym modelem BMW, i to wam nie przeszkadza, banda kretynow i hipokrytow :O

Gość gość
Nagonka na 500+ jest niesmaczna. Żeby nie było- nie pobieram. ;)

Gość gość
gość dziś gość dziś Wiesz ile kosztuje utrzymanie jakiejś firmy? Jakie są podatki? Zusy? Koszty? Pracownicy? Nie? Wiec nie piertol Plebsa nie interesuje ile kosztuje utrzymanie firmy ma być 5000 plus ludzi pracujących w państwowych firmach tez nie interesuje skąd mają na wypłatę jestem tylko pracownikiem ale widzę co się dzieje w firmie i firmach prywatnych Jest tragicznie !!!!!!!!!!!!!!! xxx Podejrzewam, że plebs nie ma pojęcia o tym co to są koszty pracy i jak dostaje do ręki np. 2 000 to pracodawcę "kosztuje" 3 400 zł. Wszyscy tacy mądrzy, prywatny biznes to taki miód, a jakoś tych biznesów nie zakładają. Dlaczego?

Gość gość
gość dziś Czy ty wiesz skąd się biorą pieniądze w Państwowej kasie? Czy wiesz, że aby dostać te cholerne 500+ musisz zapłacić urzędnikowi, żeby ten mógł ci je dać 600+? Oczywiście można dowalić więcej podatków bogatym, sklepom i bankom. I co zrobi bogaty, sklep i bank? Podniesie ceny swoich usług i towarów, nie podnosząc pensji pracownikom. Dlaczego nie można pozwolić po prostu ludziom pracować obniżając koszty pracy? Dlaczego promowane jest lenistwo i niezaradność? Dlaczego jest tak, że niektórym osobom bardziej opłaca się nie pracować niż pracować? Inflacja, która niebawem zeżre to całe 500+ , spowoduje, że wszyscy będziemy biedni. A biedni będą jeszcze biedniejsi za to swoje 500+ będą mogli sobie kupić co najwyżej waciki.

Gość gość
KOSCIOL dzieki PISowie nie placi juz NICZEGO! jest zwalniany z coraz wiekszych platnosci! kur/wa juz nawet nie sam podatek, ale gdyby te nie te upusty i benefity kasa bylaby na te wasze 500+ i dla pierwszego dziecka! ale nie, wy wolicie skakac do oczu zwyklym przecietnym zjadaczon chleba takim samym jak wy, bo w TV tego nie powiedzieli, ze nie tyle poslow i innych debili trzymacie na grzbiecie ale i CALY KOSCIOL KATOLICKI! kazdego czarnego grubasa wozacego sie nowym modelem BMW, i to wam nie przeszkadza, banda kretynow i hipokrytow pechowiec.gif xxx A z tym się akurat zgadzam. W całej rozciągłości.

Gość gość
Co wy z tymi podwyżkami? Ja serio nie zauważyłam aby coś zdrożało. Benzyna? Bzdura, bo była juz po prawie 6 zł, a teraz ok 5 zł kosztuje. Poza tym mam auto na gaz i za litr ok 2 zł placę, czyli psie pieniądze. Gaz w domu? płacę tyle samo co zawsze. Jedzenie? Ceny też takie jak zwykle. Kredyt w złotówkach, to akurat cały czas mi maleje i obecnie płacę ratę o 90zł mniejszą niż na początku. Ja naprawdę nie widzę nigdzie tych podwyżek.

Gość gość
Podejrzewam, że plebs nie ma pojęcia o tym co to są koszty pracy i jak dostaje do ręki np. 2 000 to pracodawcę "kosztuje" 3 400 zł. Wszyscy tacy mądrzy, prywatny biznes to taki miód, a jakoś tych biznesów nie zakładają. Dlaczego? XXXXXXXXXXXXXXXX Jeśli już to 3122 zł. Po co kłamiesz? Tu dodasz trochę, tam trochę i zaraz wyjdzie, że zusu płacisz 3 tysie

Gość gość
Podejrzewam, że plebs nie ma pojęcia o tym co to są koszty pracy i jak dostaje do ręki np. 2 000 to pracodawcę "kosztuje" 3 400 zł. Wszyscy tacy mądrzy, prywatny biznes to taki miód, a jakoś tych biznesów nie zakładają. Dlaczego? XXXXXXXXXXXXXXXX Jeśli już to 3122 zł. Po co kłamiesz? Tu dodasz trochę, tam trochę i zaraz wyjdzie, że zusu płacisz 3 tysie xxx Nie wiem jak to liczysz ale mi wychodzi: 3 346,88 zł.

Gość gość
Rydzyk tez pożera dużą częśc kasy... ale dla niego kasa zawsze się znajdzie...

Gość gość
DO gość dziś Co wy z tymi podwyżkami? Ja serio nie zauważyłam aby coś zdrożało. Benzyna? Bzdura, bo była juz po prawie 6 zł, a teraz ok 5 zł kosztuje. Poza tym mam auto na gaz i za litr ok 2 zł placę, czyli psie pieniądze. Gaz w domu? płacę tyle samo co zawsze. Jedzenie? Ceny też takie jak zwykle. Kredyt w złotówkach, to akurat cały czas mi maleje i obecnie płacę ratę o 90zł mniejszą niż na początku. Ja naprawdę nie widzę nigdzie tych podwyżek. PPINDO GŁUPIA benzyna była prawie po 6 zł jak baryłka kosztowała 160$ teraz kosztuje 70 $ i juz jest po 5 zł !!!!!!!!!!! NA gaz mają BIDOKI a cały transport niestety ma olej lub benzyne i od tego zależą ceny transportu !!!!!!!!!!! a nie od gazu Gaz do centralnego również poszedł w górę jak płacisz tyle samo to oszczędzasz !!!!!!!!!!!!!!! Tak cen w sklepie takie same LEVIATAN, Auchan,Tesco Cerfur Itd. większość artykułów podrożało Mój kolega który zarabia powyżej 10 000 tez nie narzeka i nie zauważa podwyżek Kredyty wszystkim poszły w góre a Ta\obie maleje HA HA HA zapewne masz malejące raty i 90 zł to gów...... nie kredyt

Gość gość
09:57 tylko nieudacznicy żyją z 500+ skoro sami nie są w stanie zarobić na dzieci to trzeba mieć kasę z pieprzenia po co iść do pracy? a po kieszeni dostaną inni zwłaszcza renciści, emeryci i co co ciężko pracują

Gość gość
ja biorę 500 plus mimo że mam własną firmę :-) Dodam że jestem księgową z zawodu 👄

Gość gość
Ja jestem ciekawa co zrobią osoby, które specjalnie dla 500+ zrobiły sobie dzieci, albo 500+ było czymś co ostatecznie przekonało je do powiększenia rodziny (bo wczesniej dochody im nie pozwalały) lub osoby, które zrezygnowały z pracy bo przestało im się opłacać pracować "dzięki" 500+, jak inflacja zeżre im te wszystkie dodatki. Jak te osoby sobie poradzą? Bez pracy, bez doświadczenia zawodowego lub z kiepskimi zarobkami za to gromadką dzieci do wykarmienia.