Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krótka i obfita miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem. Mam 19 lat i stosuje tabletki antykoncepcyjne od 11 miesięcy, moja miesiączka jest regularna i trwa zazwyczaj 5-6 dni. Jednak w listopadzie trwał 4, w grudniu 3 a w styczniu już tylko 2. W styczniu na początku był bardzo obfity i bolesny w dolnej części brzucha jednak pod koniec drugiego dnia i na początku 3 zauważyłam jedynie płomienie. Objawy przedmiesiaczkowe mam zawsze takie same. Czy to może oznaczać jakąś infekcje? I czy cokolwiek innego?

Gość gość
Tego typu odchylenia mają podłoże hormonalne najczęściej idź do ginekologa może to być kwestia antykoncepcji lub zmian w organizmie. Watro zrobić badania w kierunku tarczycy TSH Ft3 FT4 TG to wykluczy niedoczynność tarczycy. Warto spróbować kart naturalnego planowania rodziny najprostsza metoda polska aby zobaczyć jak zmienia się śluz. Jeżeli natomiast masz infekcje to poznasz ją pożółtym lub brązowym kolorze zapachu drożdży różnego typu grudkach w śluzie i swędzeniu pupy głównie rano lub w nocy jak będziesz już spać i się obudzisz. Nie leczona infekcja jest niebezpieczna dla ciebie zostawia stałe ślady w pochwie i jest zakaźna dla partnera. Najczęściej lekarz widzi już na badaniu z czym ma do czynienia tj grzyb lub bakteria albo rzęsistek da leki i po kłopocie nie wolno używać tego samego ręcznika z innym człowiekiem podczas infekcji

Gość gość
Bzykasz się i możesz zdobyć jakieś grzybki.