Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy siadają niemowlęta?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mamą 8,5 miesięcznej dziewczynki. Mała sama potrafi przewrócić się na brzuszek - w zasadzie tylko w prawą stronę i tyle. Jak leży na brzuszku to trzyma wysoko głowę, ale rzadko na wyprostowanych rękach. U mnie na kolanach siedzi, ale jak posadzę ją na wersalce to się zsuwa, przewraca na boki i krzyczy. Nie garnie się do siadania, raczkowania. Chodzę z nią na rehabilitacje- wzmożone napięcie, ale nie widzę żadnych efektów tych ćwiczeń. Czy takie zachowanie małej jest normalne? Kiedy wasze dzieci zaczęły siadać? Już nie wiem co mam robić.

Gość gość
Moja ma 10 miesiecy i nie usiadzie sama .

Gość gość
Około 6ciu miesięcy zaczynają, do końca ósmego miesiąca powinny opanować tę umiejętność.

Gość gość
Do 8 miesiąca max same siadają czy posadzone? Mój posadzony może już siedział, ale sam zaczął siadać na pewno dużo później. I nie jest na pewno opóźniony.

Gość gość
Moj synek zaczal siadac jak mial 8 mies i wogole nie raczkowal.

Gość gość
6 miesięcy.

Gość gość
Starsza córka usiadła w wieku 7 miesięcy, młodsza w wieku 5 i pół. Dzieci są różne, nie ma co się martwić, można ew. podpytać lekarza

Gość miła jak zawsze
Witaj. Moja córka zaczęła siadać sama w wieku 10 msc, 12 raczkować, 15-chodzić. Także miała wzmorzone napięcie mięśniowe. Ile mas z tych rehabilitacji? Ćwiczysz z dzieckiem w domu bo jak chodzicie raz w tyg i nic poza tym to na niewiele się to zda.

Nic masz nie robić, ćwiczyć w domu w miarę możliwości chociaż z takim dużym dzieckiem już będzie ciężko. Nie siadaj jej skoro nie chce ma swoje wolniejsze tempo:)

Gość gość
Mała miała już 30 zajęć po 45 minut. No właśnie nie ćwiczę z nią w domu, bo jest jeden wielki ryk. A jakie ćwiczenia wykonywałyście?