Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klientka jest mi winna kasę Jak odzyskać

Polecane posty

Gość gość

Wykonałam jej usługę ponad miesiąc temu, wystawiłam fakturę i nadal nie otrzymałam zapłaty :-O co mogę z tym zrobić?

Gość gość
Iść do prawnika.

Gość gość
i za prawnika zapłacę więcej niż ona jest mi winna :-O muszą być jakieś inne możliwości

Gość gość
Są darmowe porady prawne. Musisz szukać. Ja wysłałabym na początek pismo za potwierdzeniem odbioru informując klienta o zaległej kwocie i natychmiastowej spłacie. W pismie napisalabym tez kiedy minął termin spłaty.

Gość gość
Pamiętaj,że to są Twoje pieniądze i masz prawo się ich domagać. Czy na fakturze masz zapisany czas splaty i sposob zaplaty?

Gość gość
Nie odzyskasz jeżeli zmienia miejsce pobytu a miejsce zameldowania nie jest aktualne. Jeszcze gorzej gdy zadaje się z przestępcami a rozpoznają twoją tożsamość wtedy problem dopiero się zacznie. Lepiej obserwuj ich i kupuj gdy masz pewność, że nielegalnie pracują lub robią coś kombinują na lewo.Zlodziej gdy biedniejszy tym mniej groźny wtedy zrobisz co chcesz

Gość gość
na fakturze jest zapisany sposób przelewu i termin z końcem grudnia miała przyjśc odebrac FV i tego dnia ją wystawiłam, ale wysłałam fv poleconym dopiero w styczniu, bo przestała się odzywać, więc termin zapłaty na fakturze nie jest do końca zobowiązujący, bo wysłałam list już po tym terminie

Gość gość
19:04 dziękuję, skorzystam z tej opcji

Gość gość
albo firma windykacyjna

Gość gość
Dwa proste pytania: 1) czy masz z nią zawartą umowę na piśmie? 2) czy masz potwierdzenie odbioru wykonania usługi na piśmie? x Bez tego możesz ją w tyłek cmoknąć. Nie masz nawet jej podpisu na fakturze, więc z punktu widzenia prawa, ona nie jest ci nic winna.

Gość gość
nie mam umowy ty jak chodzisz do fryzjera czy dentysty na dłuższe leczenie czy do rehabilitanta na rehabilitacje to też nie masz umowy, więc sie nie wymądrzaj tak!

Gość gość
a na fakturze nie musze mieć jej podpisu, bo na żadnych rachunkach które wystawiam NIGDY nie ma podpisu drugiej strony Nie jestem vatowcem i nie mam typowych fv, ale mam rachunki

Gość gość
Musisz mieć chociaż nagranie, że pozyczyla lub otrzymała to co co ma oddać. Nawet SMS może być

Gość gość
nie rozumiem wpisu wyżej :-O kilka miesięcy chodziła, wystawiałam rachunki i je płaciła. Tego jednego nie zapłaciła, nie reaguje na smsy i nie odbiera tel.

Gość gość
przedsądowe pismo o uregulowanie opłaty a potem e-sąd

Gość gość
Zdecydowanie najpierw po poradę do http://kancelaria-wylag.com/. Oni mają doświadczenie w takich sprawach o windykacji. Powiem ci szczerze, ze podejrzewam, ze jak klintka zobaczy pismo z kancelarii lub sądu od razu ureguluje dług.