Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce porzucić rodziców bo już nie daje rady

Polecane posty

Gość gość

Ojciec, rozchorował się na serce, wątrobę, trzustkę, przez swoje pijaństwo. Matkę, wiecznie narzekającą i niezadowoloną z życia. Jedno i drugie to wieczne awanturniki. W ich rodzinach było tak, że rodzeństwo ojca ma każdy innego ojca a u matki alkohol i awantury. Mieszkamy razem w jednopokojowym spółdzielczym mieszkaniu z psem i kotem, ojciec na chorobowym, matka niepracująca a ja chcę nowego życia. Chodzę na nocne zmiany do roboty a dostałem lepszą propozycję, jest ktoś kto może mi pomóc, mogę się dokształcić, zdać maturę, pracować w agencji reklamowej ale matka zaczyna jak sobie poradzisz, itp. wypomina mi, że się nie uczyłem a jak miałem w jednopokojowym mieszkaniu?

Gość gość
Zwiewaj z tego toksycznego otoczenia.

Gość gość
Czym predzej od nich uciekaj. Uratujesz siebie , swoje zycie. To jest tak toksyczne , ze nawet sobie nie zdajesz sprawy jak.

Gość gość
Uciekaj od nich , inwestuj w siebie. To był ich z****** obowiązek dać ci wykształcenie. Dasz radę, uwierz w siebie, nie daj się stłamsić i szantazować emocjonalnie.

Gość gość
Uciekaj. To twoje życie, masz je jedno wiec zawalcz o siebie.

Gość gość
Dali mi tylko średnie, nic więcej, i do tej pory wypominają, że się nie uczyłem. A jak mogłem jak w kuchni jeden telewizor, w pokoju drugi, ja w przedpokoju. Nie wiem tylko jak to zrobić?