Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rzygam tym wośpem

Polecane posty

Gość gość

Nie dosc ze zabieraja mi kase co miesiac z pensji na NFZ, musze sie ubezpieczac samemu zdrowotnie bo na wizyte musialabym czekac popare miesiecy, to jeszcze presja abym wrzucala pieniadze do puszek.

Gość gość
Przecież nikt ci nie każe. Opanuj się

Gość gość
Ale co ma p.Owsiak do nieudolnosci p.ministra zdrowia Radziwiłła ? Wyrecza go w wielomilionowych nakładach na maluchy i ludzi starych.

Gość gość
A rzygaj! Nam to wali i olewamy to ciepłym moczem. Pa.

Gość gość
Autorko! Tylko rzygasz? a sraczki nie masz?Oj, to nie dobrze...

Gość Fajnie jest
Nie masz co do roboty żeby pisać o tym?! Mnie to lata co ci jest! Właśnie z całą rodziną wróciliśmy z występów w Łodzi.Mam satysfakcję że wspomagamy na ten cel!:D

Gość gość
Autorko - czy jest pani zwolenniczką PiSu, Prezesa i Epidiaskopu... tfu! episkopatu?

Gość gość
a ja teraz rzygam wośpem i 500+

Gość gość
A czym srasz?

Gość gość
a ja jestem zwolenniczką PIS ale do WOŚP nic nie mam, wręcz przeciwnie, to dobrze że pomagają ludziom w potrzebie.

Gość gość
Może jest w ciąży i rzyga ha ha ha ogarnij się w szpitalach pełno sprzętu ratuje to nam wszystkim d**y

Gość gość
A co ma przynaleznosc partyjna do wosp? Jestem za pis a do puszek wosp wrzucam kase odkad pamietam.

Gość gość
Nie chcesz to nie wrzucaj. Pij dużo wody bo się odwodnisz, trafisz do szpitala a tam sprzęt wośp

Gość gość
ja z reguły nie chodze na WOSP bo mi za zimno, szkoda ze tej akcji nei robią latem... ale strasznie mnie wkurza, ze mamy chyba jedna z nielicznych naszych akcji, tzn wymyslonych przez nas, efektywnych, podziwianych za granica, i tez znajda sie osły, co beda to bojkotowac..

Gość gość
Tja droga poprzedniczko zagranica podziwia -haha -że w Polsce taki i syf i indolencja w slużbie zdrowia że trzeba organizować doroczne żebraniny z udziałem maloletnich .Rzeczywiscie jest co podziwiać ...

Gość gość
.Rzeczywiscie jest co podziwiać .. x tak, u nas taki syf, ze dzieki owsiakowi mamy jeden z najnowoczesniejszych sprzetów w Europie, która przewyzsza nas pod wzgledem zarobków. WOSP to w Polsce juz rodzaj swięta, a nie żebranina, no ale kazdy patrzy wg własnych kryteriów

Gość gość
auitorko ja tez rzygam wośpem ale nie rozumiem co to ma wspolnego z zusem?? a rzygam nie dlatego ze pomagają, wrecz wielki szacunek dla nich ale ze wzgledu na ta cała oprawe ktora mi się nie podoba... ten jeden wielki harmider w ktorym nie wiadomo o co chodzi. wczsniej gdy bylam mlodsza to nie wiedzialam co to za orkiestra i gdzie grają?? o co chodzi? ten Jurek Owsiak... zachowuje się przepraszam za wyrazenie jaki naćpany. no moze taki jest jedgo styl i wiele zrobił ale tak jakos... nie ludzię takich głosnych krzykaczy,agresywnych ludzi...wszedzie wszyscy krzyczą i sypią się konfetti i wiecznie cos lata? taki ogólny rozgardiasz. z jednej strony to przewspanialę co on robi a z drugiej ten bałągan... te wrzaski, tak jakby on chciał ludzi porwac w jakis trans... to nie dla mnie. ja ludzię spokojnie rzeczowo i ze ja chcę o czyms decyzdowac czy pomagam takiej organizacji czy owakiej. a nie zewsząd taki przymus, terror bo jak nie dasz do puszki to jestes wróg narodu.

Gość gość
Rygasz? Dobrze moze schudniesz w końcu :-)

Gość gość
przepraszam za literówki.

Gość gość
gość dziś to nie jest nasza akcja ;) to jest wzorowane na "telethonach", które są organizowane w innych krajach od lat 50 czy 60 XX wieku ;)

Gość gość
"Nie chcesz to nie wrzucaj. Pij dużo wody bo się odwodnisz, trafisz do szpitala a tam sprzęt wośp " Ktoś z mojej rodziny kiedyś sypnął że sprzęt wośp w szpitalu w naszym mieście nie rozpakowany leży. To było oczywiście kilka lat temu i nie wiem jakie były dalej losy tego sprzętu ale niesmak pozostał

Gość gość
02:12 Też mam podobne odczucia. Od zawsze. Czyli jeszcze od lat 90-tych. To jest takie prymitywne że lud, motłoch musi mieć jakieś granie, jakąś hałaśliwą impreze żeby pomagać. To ja już chyba wole jak te fundacje proszą o pomoc, bo to takie konkretne i bez robienia śmietniska dookoła siebie

Gość gość
to ja z gość wczoraj . no wlasnie, ja nie cierpię wrecz takiej oprawy. sama akcja jest super itd ale ten bałagan i te nerwy to nei dla mnie. moze i to ejst wzorowane na akcjach z zachodu ale ja nie ludzie jak czegosa nie ogarniam, jak cos sprawia wrazenie dezorientacji. dla mnie musza byc jasne zasady i ja sama wybieram a nie jakis nacisk bo kto nie da ten ma spadac. a co to jakis obowiazek narodowy? moze pomagam gdzie indziej, moze jestem biedna itd...ro moja sprawa i moja decyzja i nie lubię jak ktos mnie naciska i jest narwany.

Gość gość
Autorka juz rzygala kilka dni do tylu ciagle hejtuje tym wosp w ogole jej nie piszcie vo sie bahor nakreca a potem sraqe ma

Gość gość
nie podoba mi się takie naciskanie, zmuszanie do tego. juz bardziej podobaja mi sie akcje pomagania Polsatu ( Fundacja Polsat). tam przedstawiane sa konkretne przypadku, pokazywane sa dzieci chore albo teraz pokazywane sa ze się tej osobie pomaga i jak ta osoba teraz zyje, np jest po jakiejs waznej operacji. i tu konkretnie wiem ze np pomogłam dla tej i tej dziewczynki. a z tym sprzetem dla szpitali to wiecie... niestety ale tam mozna łątwo robic jakies przewałki. np czesc pieniedzy przekazac szpitalom a czesc wziac sobie... teraz wyszło ze lider KODu brał sobie pieniądze i to niemało 120 tys... i wyszło to dopiero po publikacjach prasowych a gdyby nie to to by nikt o tym nie wiedzial bo w samej firmie się nie zorientowali. niby duze pieniadze ale mozna porobic pare przelewów, niby za faktory, pokombinowac...i pieniadze się pierze. dlatego ja wolę jasne zasady a nie ze mam skakac i tańczyc jak stado małp.

Gość gość
No ciekawe uwagi powyżej . Hm to o czym piszecie jest staranie zaplanowane :) to ma odziaływać na psychikę ludzi zwł dzieci i mniej rozgarniętych starszych co się doskonale udaje . Cała oprawa , harmider , nawet strój Owsiaka (zauważcie że pomijając brak czerwonego nosa z gumy to wypisz wymaluj rokzkrzyczany clown a to przecież starszy 63 letni facet ) to wszystko ma przyciągać uwagę i grać na podświadomości . Poczytajcie prace o marketingu i o psychologii tłumu .Tu mamy mix sekty finansowej z charyzmatycznym liderem , kaznodziei religijnego z "guru" świetym i krystalicznym :P( u niektórych jak widać po wpisach wywołuje jakieś uczucia parareligijne) i męczennika który niczym Herkules dżwiga na swych barkach zdrowie narodu . Który niechybnie by wymarł gdyby nie on ...20 lat pompowania propagandy medialnej i ludzie na widok Owsiaka przestają myśleć racjonlanie .

Gość gość
dlatego ja zawsze wrzucam 2 zl do puszki, biore dwa serduszka i naklejam je sobie w widocznym miejscu. Nie napastuja mnie wtedy na ulicach wolontariusze

Gość gość
Dołączam się do tych rzygowin! Mnie ta akcja również brzydzi!