Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacper2015

Co to za choroba

Polecane posty

Apodyktyczność chęć górowania nad kimś umniejszanie jego wartości ośmieszanie go robienie mu przykrości niszczenie tego co dla danej osoby jest cenne, nie liczenie się z uczuciami innych brak empatii. Uważane się za najważniejszego i najmądrzejszego którego należy słuchać bez sprzeciwu. Nie liczenie się z czyimś zdaniem lub opinią odwrotnie nawet na własną szkodę bo taka jest moja decyzja i koniec. Tak ma być bo tak postanowiłem i basta. Nie ma już odwrotu jest mało ważne tak być musi i już takie jest życie. Ja nie znoszę sprzeciwu i nikogo nie będę słuchał Nie ma w nim pokory nie rozumie jej To co inni mówią jest śmieszne i nie przystaje do rzeczywistości Nie żal mu niczego np. własnego domu przedmiotów codziennego użytku nie ma żadnych sentymentów wszystko trzeba wyrzucić dom sprzedać i wyjechać zrobić wreszcie z tym dziadostwem porządek. Co to za jednostka chorobowa Co grozi w przyszłości takiej osobie

Gość gość
Może rys / cechy psychopatyczne

Gość gość
Dla mnie to jest jakiś rodzaj manii lub jakaś odmiana schizofrenii najprawdopodobniej pieniacza lub paranoidalna gdzie chęć panowania jest zamienna z obawami o siebie. Często też jest to jakiś defekt z dzieciństwa np DDA lub DDD. Te dwa ostatnie nie są chorobą ale wymagają terapii u psychologa. Pozostałe TRZEBA leczyć .

Gość gość
lecz sie bartosz na głowe. serio mówię. masz deficyt uwagi.