Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jaśminiówka

Pytania do osób, które prowadzą topiki :)

Polecane posty

1.Co robić, żeby się nie zapychało??? 2.Czy jak strony hamują, to już tak zostanie? 3.Jaka jest przyczyna? 4.Czy ktoś kiedyś, to zgłaszał?

Gość gośćPiccolo
Może tytuł tematu zmienić. ,,Tu się pije,, brzmi jak speluna:-o. Załóż nowy z tytułem ,,Tu się wesoło pisze,, czy coś w tym stylu. Może o to chodzi bo inne tematy zacinają się dopiero po setkowych stronach. W każdym razie już się to nie naprawi jeśli taki problem wystąpił. :)

Ja prowadziłem. 1.Co robić, żeby się nie zapychało??? -> nikt tego dotąd nie odkrył. 2.Czy jak strony hamują, to już tak zostanie? -> tak. My zakładaliśmy nowe części. 3.Jaka jest przyczyna? -> to tajna strzeżona tajemnica redakcji Kafeterii. Gdyby Ci ją zdradzili, musieliby Cię zabić. Istnieją teorie, że dzięki temu jest więcej postów i topiców, bo trzeba przepychać (a po zmianach panuje tu mniejszy ruch). 4.Czy ktoś kiedyś, to zgłaszał? -> jakieś kilkadziesiąt, może kilkaset osób zgłaszało to kilkaset, może kilka tysięcy razy. Potem nam się znudziło.

Piccolo ...jak speluna brzmi ?Tobie jednak, to nie przeszkadzało i uczestniczyłaś w niej...i to nie do końca przyjemnie .

Gość gość
Moje podejrzenia co do punktu 3. Właścicielowi nie zależy na długości trwania topików tylko na ich ilości. To ilość wpływa na to że forum jest odbierane przez reklamodawców za aktywne a co za tym idzie na cenę reklam. Prawdopodobnie można by moją tezę pośrednio umiejscowić w pozostałych punktach

Gość gośćPiccolo
Jaśminko:) przepraszam że Cię to dotknęło :) Ja po prostu nie cierpię alkoholizmu i nie umiem podejść do tego na luzie. Pisałam że miałam ten problem w rodzinie i może dlatego...sorry :)

Gość gość
problemow oalkoholowych nie mam i nie mialam ani w domu ani w rodzinie ale tytul ,,tu sie pije,, wlasnie brzmi jak melina pijacka degeneratow wiec nie tylko ty w ten sposob odebrales tytul :D

In, dzięki :D :D Twoja odpowiedź z punktu 3 Zdecydowanie przekonała mnie, aby nie drążyć .... :) Do redakcji Kafeterii: Proszę nie ulegać złudzeniu, że chciałam odgadnąć.............jakże zupełnie nieistotny niefrasobujący fakt zacinania :):) Takiego problemu nie ma :):) I nigdy on nie istniał !! :D

Piccolo i dlatego właśnie Ci powiedziałam na topie.Że różnice pomiędzy mną, a Tobą są takie że ktoś umie żartować, a ktoś nie :D a Ty nie znając charakteru topiku, ani mojej osoby wtedy postąpiłaś nieprzyjemnie .

ad. 3 Przyczyną jest jakiś błąd (celowy?) w skrypcie kafeterii. Z grubsza polega on na tym, że każdy topik ma licznik postów. Kiedy stan licznika osiąga kolejną wielokrotność liczby 30, strona się kończy. Czyli żeby wyświetliła się druga strona topiku, na liczniku musi być 31, trzecia - 61, szósta - 151 itd. Otóż problem polega na tym, że czasem wpisywane są posty, a licznik tego nie uwzględniania. Według mojej obserwacji, dzieje się tak prawdopodobnie wtedy, kiedy dwa lub więcej postów wysyłane jest w zbyt krótkich odstępach czasu. Czyli może się zdarzyć, że licznik pokazuje 56, a faktyczna liczba odpowiedzi to już powiedzmy 64. Ostatnie posty nie wyświetlą się, dopóki licznik nie "dojdzie" do 61. I to jest właśnie efekt "zapychania". Na zapychanie się narażone są przede wszystkim topiki w których toczy się żywiołowa dyskusja. Niektóre bardzo stare i tasiemcowe topiki, np. http://f.kafeteria.pl/temat/f1/rozmieniajac-sie-p_4913315/2564 , przeskakują ze strony na stronę bez żadnego problemu, dlatego, że w nich dyskusje dawno zamarły.

Królu,dziękuje za obszernie wytłumaczenie tego problemu.Przyznać muszę jest, to denerwujące, gdy tak nie chcą przechodzić strony.Ale o tym każdy wie:)U mnie dodatkowo jeśli piszę ze smartfonu, to po ładowaniu odpowiedzi ona nie pojawia się z automatu na stronie.Muszę cofnąć o jedną do tyłu powrócić i dopiero widać mój komentarz co dla piszącej ze mną chyba nie jest komfortowe.Bo, to chwilę trwa. Ten licznik jeśli nie załapuje, to chyba z przeciążenia, bo jak to inaczej tłumaczyć? Ten przykład co podałeś....to dopiero były czasy tyle stron i jak po maśle.:):)