Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc prawdziwych patriotów z pisu

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie biednemu, nie mam na chleb

Gość gość
Śmiało, ale tylko osobiście mogę Ci dać PeOwski oszuście, albo Mateuszku :D

Gość gość
Podobno jesteście wrażliwi na krzywdę i miłosierni jak Jezus

Gość gość
Jestem nacjonalistą i pomagam gdy jest taka potrzeba. W każdym roku pomogam kilku osobom na kilkaset złotych.

Gość gość
W socjalizmie nie ma biednych bo zabiera sie bogatym.

Gość gość
W socjalizmie wszyscy są biedni synku i coraz biedniejsi, bo jak ukradną bogatym to bogaci stają się biedni i nie ma juz kogo okradać

Gość gość
A potem wp*****lają trawę i korzonki

Gość gość
Weź kredyt, zmień pracę- oto rada dla ciebie

Gość gość
W socjalizmie nie ma kredytow ani pracy

Gość gość
Nawet papieru do d**y nie ma a na wodkę trzeba miec talon

Gość obecny
książka i film na podstawie powieści Igor Newerly , czyli 'CELULOZA' lub Pamiątka z Celulozy opowiadał o pracownikach CELULOZY we Włocławku i układach i stosunkach panujących pomiędzy pracownikami i Pracodawcą , Pracodawca potrzebował ludzi do pracy ale nie chciał płacić forsy za pracę , awantura była o jeden grosz więcej za godzinę pracy , pracownicy strajkowali i wywalczali swoje z Pracodawcą , a na śląsku i w woj. śląskim w XIX wieku powstawały prywatne huty i kopalnie , był właściciel kopalni lub huty i oczywiście wymagał od swoich pracowników rzetelnej pracy ale przy tym kapitalistycznym wyzysku pracowników również Pracodawca był konkretny w działaniu i działał dla dobra pracowników , czyli Pracodawca dla pracowników wybudował tak zwane 'familoki' , powstały żłobki dla dzieci , przedszkola , szkoły , wybudował przychodnię lekarską , aby uczyć młodzież zawodu powstała szkoła techniczna , tak się zachowywał Pracodawca w roku 1900 ! a dzisiaj w Polsce Pracodawca mówi wprost przyszłemu pracownikowi - hooj mnie to obchodzi , gdzie mieszkasz i gdzie się leczysz , za godzinę pracy w swoim zawodzie możesz u mnie zarobić 12 PLN na godzinę netto , praca na trzy zmiany od jutra , nie mam czasu na dyskusje , podpisuj tu , jak nie to wypad , jest kolejka kolejnych i wynocha

Gość gość
W 1900 roku w Polsce byl kapitalizm

Gość obecny
a co jest w Polsce w roku 2017 ?

Gość gość
Era przemyslowa się skończyła a pracodawców nie stac na budowanie familioków, za to wynagordzenia są dużo wyższe i rosną. To znaczy rosły bo teraz rzadzi PiS i zaczną spadac

Gość obecny
dokładnie tak 'Era przemyslowa się skończyła' w Polsce a jeszcze 15 lat temu w Polsce przemysł był 'kwitnący' ale do władzy się dorwali P0srańce i dokładnie wykonali zadanie Makreli , Lewandowskiego i PE w Brukseli i rozpierniczyli polski przemysł dokładnie aby polski przemysł nie konkurował z niemieckim, więc wszystko P0srańce walcem wyrównali a Polakom powiedzieli , teraz szukaj roboty w Niemczech , tam kilof już czeka na Polaka