Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stres w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jak to wpłynęło na dziecko po porodzie u was ? Czy to się sprawdza ? Ze dziecko jest nerwowe ? Wiadomo ze stresów nie da się uniknac ale ja mam bardzo burzliwy okres. Jestem w 39 tygodniu . Przeżyłam śmierć bliskiej mi osoby .. wiele kłótni z partnerem której ja byłam prowodyrem . Na dodatek teraz płacze bez przerwy , jak wychodzi do pracy potrafię się rozplakac i za nim tęsknię natomiast jak wróci to ciągle mam do niego pretensje . Potrafię płakać na reklamie bo przypomni mi sie np zmarła babcia którazmarła kilka lat temu a która kochałam najbardziej na świecie ... zrzucam wszystko na hormony bo niestety zawsze byłam nerwowa ale to co się dzieje ze mną w ciazy to jest tragedia ..dziwię się że narzeczony ze mną wytrzymał i mnue nie zostawił . Z dzieckiem wszystko ok według dwóch różnych lekarzy i według usg tez. Czy któras tez przeżyła dużo stresów ? Ja się tak boję ze moje dziecko będzie tzw ryczkiem i znów kolo się zatoczy..

Gość gość
Nie martw się. Ja też byłam bardzo nerwowa w ciąży, strasznie się stresowałam, złościłam. Też zamartwiałam się czy nie zaszkodzę tym dziecku. Ale wszystko jest dobrze. Dziecko zdrowe i bardzo spokojne.

Gość gość
I też szukałam na necie jakiś informacji na ten temat. Przeglądałam fora... Bo bardzo się martwilam

Gość gość
Dziękuję . Mam nadzieje ze to minie. Nigdy nie sądziłam ze mogę popadać w takie skrajności od euforii po skrajny płacz i panikę .

Gość gość
Z tym stresem to raczej chodzi o taki powiedzmy przewlekły, że przez miesiąc, nie mówiąc dłużej dzień w dzień masz mega stres...bo sytuacje stresujące to nie oszukujmy się przez 9 miesięcy ciąży muszą się zdarzyć! choćby właśnie same wahania nastroju z powodu hormonów? bywa że ciąża jest z problemami i już jest stres...

Gość gość
No tak tylko ja w tej ciazy więcej dni byłam na tzw nerwach niż normalnie na spokojnie ...

Gość gość
Mój też jest spokojny wiec chyba to nie dziala