Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bole brzucha, nudnosci, biegunka, utrata wagi

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 22 lata, od dziecka borykam sie z problemami zolądkowymi, wykrywano jakies bakterie, pozniej lekarze obwiniali dojrzewanie, a z wiekiem objawy tylko sie poglebialy. W koncu kilka lat temu wykryto u mnie przepukline rozworu przelylowego. Ciagle mialam zgage, bol w nadbrzuszu, uporczliwa chrypka no i przede wszystkim uczucie jakby ciagle cos tam siedzialo. Ale lekarz przepisala mi tabletki ktore nie powiem, z poczatku pomogly, ale objawy po roku wrocily i coraz bardziej sie poglebiaja. We wrzesniu zglosilam sie do gastrologa z silnymi bolami brzucha, dodatkowo pojawily sie nudnosci, dostalam skierowanie na gastroskopie i okazalo sie ze wyniki sa bardzo dobre i ze przepukliny juz nie ma.. No to ciekawe skoro objawy sa coraz bardziej dokuczliwe, ale pani doktor przepisala mi kolejne leki na zobojetnienie kwasu zolądkowego, ktore oczywiscie wgl mi nie pomagaja. Z kazdym dniem czuje sie coraz gorzej.. Dodatkowo bardzo ostatnio schudlam, ponad 10kg w 1,5 msca, nie mam wgl apetytu, a jesli cos zjem to od razu jest mi niedobrze, zamiast normalnego stolca jest albo silna biegunka albo luzny stolec.. No i przede wszystkim bole w nadbrzuszu ktore momentami tak sie nasilaja ze ciezko funkcjonowac... W czwartek ide na kolejna wizyte, ale na prawde jestem juz zrezygnowana tym co moze mi byc :(

Gość gość
Nie przestawaj w poszukiwaniu przyczyny, diagnozuje sie nadal. Wspomagająco zażywaj Lactoral IBD, polecany jest własnie przy problemach jelitowych, w chorobach zapalnych jelit ale równiez w stanach ostrych i nawracających biegunek czy dysbiozie czyli zaburzeniach mikroflory jelit.

Gość gość
Pani doktor powiedziala ze z gastrologicznego punktu widzenia jestem zdrowa... Ale zasugerowala ze to moze byc zespol jelita drazliwego, przepisala mi na to leki, ale one nie pomagaja. Czuje sie coraz gorzej, co zjem to od razu zwymiotuje, no i te biegunki sa okropne.. :( do tego bol w nadbrzuszu tez sie nasila. Sama probowalam zbadac brzuch przez dotyk, to z prawej strony jest miekki, natomiast z lewej przy pepku jest juz twardszy i przesuwajac sie ku gorze boli bardziej tak jakby bol wchodzi az pod zebra. Dostalam skierowanie do alergologa i do poradni chorob zakaznych, ale na wizyty musze czekac, nawet prywatnie.

Gość gość
Na pewno muszisz nadal szukac przyczyny, bo tylko w taki sposób pozbedziesz sie uciązliwych dolegliwości. Wspomniany Lactoral IBD powinien zmniejszyc dolegliwości i poprawic komfort życia. Przy problemach z jelitem drażliwym pomocny moze sie okazać tez probiotyk Sanprobi IBS.

Gość gość
mozesz sobie poczytac o polecanym probiotyku: http://www.lactoral.pl/lactoral-ibd/o-produkcie/ wiem ze moze niekazdy jest przekonany do terapi probiotykami, jednak wiele osobom wsrod moich znjomych bardzo pomogly takie kuracje, teraz mnostwo ludzi ma problemy z jelitami, takie czasy... a lactoral ibd ma przebadane szczepy bakterii, skutecznosc potwierdzila sie w badaniach, wiec czemu nie sproboac skoro jest szansa na lepsze zycie

Gość aurelia_
Jeśli to faktycznie zespół jelita drażliwego, tak jak sugeruje lekarz, to może warto spróbować suplementu z kurkuminą i olejkiem z kopru włoskiego. Działają rozkurczowo, przeciwzapalnie, zmniejszają wzdęcia. Medarfa ma w ofercie takie kapsułki, w pełni naturalne http://medarfa.pl/. Na pewno też warto spróbować ograniczyć stres, bo on bardzo nasila wszelkie dolegliwości ze strony układu pokarmowego.