Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o warunek na studiach.

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam mały problem. Otóż zawaliłem rok na studiach i zrezygnowałem z nich. Nie wziąłem żadnego warunku, gdyż po prostu rzuciłem studia i nie kontynuowałem już ich. Pół roku temu zarejestrowałem się tam ponownie na pierwszy rok studiów i po prostu zacząłem studia od nowa, od I roku. Niestety znowu zawaliłem jeden przedmiot, ten sam który oblałem i w zeszłym roku. Tym razem jednak nie mam zamiaru znowu rezygnować ze studiów tylko wziąć warunek z tego przedmiotu. I tu się zaczyna problem bo słyszałem kiedyś że nie można oblać warunku. Pytanie brzmi czy to samo tyczy się po prostu przedmiotu powtarzanego jak w moim przypadku ? Nie brałem z tego przedmiotu warunku, tylko po prostu od nowa poszedłem na studia, znowu na I rok. Jak to wygląda ?

Gość gość
Podbijam pytanie.

Gość gość
jesteś uznawany na uczelni jako nowy student, bo przeszedłeś nową procedurę rekrutacji :)

Gość gość
Wygląda to tak jakbyś ten pierwszy raz nie był nigdy studentem. Wszystko liczy się od nowa.

Gość gość
nie chcę Cie martwić, ale jeżeli masz problem z zaliczeniem przedmiotu na 1 semestrze, to koleś albo weź sobie korepetycje akademickie albo zrezygnuj z tego przedmiotu, bo będąc 2x na tym samym materiale i tego nie zaliczyć, to coś już jest nie tak. weź się jakoś może dogadaj z wykładowcą, przymuś się do nauki i zalicz. wiem, że im dalej w las tym jest gorzej, a wykorzystać sobie warunek już na początku to trochę jak włożenie reki do nocnika.

Gość gość
Moja znajoma miała jeden warunek przez 3 lata, bo ciężko jej było zaliczyć przedmiot, kwestia złożenia podania w dziekanacie.

jeśli się zarejestrowałeś ponownie, to znaczy, że ponownie zostałeś wybrany i Twoje poprzednie studia nie mają znaczenia. poza takimi kwestiami jak ewentualne złe nastawienie profesora, jeśli miałeś z tym samym poza tym takie pytania to do dziekanatu