Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Depressed 18

Co zrobic?

Polecane posty

Gość Depressed 18

Nie wiem od czego zacząć. Problem mamy z alkoholem zaczął się już jakiś czas temu. Czasem się bardziej nasila czasem mniej. Ostatnio myślałam że jest już dobrze póki nie znalazłam kolejnych rachunków za piwa.. w domu nie można trzymać otwartej butelki np wódki bo nagle gdzieś znika jej zawartość.. tyle razy rozmawialiśmy z mama ale ona swoje i się później denerwuje. Czasem bywa agresywna. Ostatnio jest przeziębiona , robiąc jej kanapki powiedziałam że zostawię je w kuchni. A ta przyszła wyzwala mnie od najgorszych i zakazała wyjść gdziekolwiek. Dodam fakt że nie wychodzę mało ale codziennie się uczę do matury, nie imprezuje dużo. Co zrobić z mamą , jak wpłynąć żeby w końcu przestała i jak rozumieć jej zachowanie?

Gość Depressed18
Dodam też to że babcia i dziadek wiedzą ale nie potrafią nic x tym zrobić. A tata powiedział że jak tak dalej będzie to się z mamą rozwiedzie. Rozmawiam z nią dużo czasem ma okropne wahania nastroju. Problemów większych nie powinna mieć , jestem jedynaczką , mama nie pracuje

Gość XPytanieX
Jak nie pracuje to skąd ma na piwo i wódkę ?

Gość Depressed18
Tata pracuje wspólne konto.

Gość XPytanieX
Namów ojca żeby założył własny rachunek i tam trzymał pieniądze żeby matka nie miała dostępu do kasy nie będzie miała za co pić tylko wtedy może czasami zatrząść kraść wiem coś o tym bo sama to przerabiałam to z wyjem .

Gość Depressed18
Chciał tak zrobić. Tylko.. najgorsza będzie reakcja mamy.. obawiam się strasznie gwałtownej może agresywnej..

Gość gość
Usiądzcie razem i porozmawiajmy z nią na jakie konsekwencje może liczyć jeśli nie zacznie się leczyć.

Gość Depressed18
Rozmawialiśmy tylko .. ona widzi problemu w tym że pije