Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubezpieczenie zdrowotne! Pilne!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam wielkie problem. Zamknęłam działalność po kilku latach, w tym czasie pracowałam również na umowę i pracę. Chciałam zarejestrować się w urzędzie pracy. Jednak nie mam świadectwa pracy. Mój były szef wyjechał na kontrakt (dlatego nasze drogi się rozeszły, mam małe dziecko więc kilkumiesueczne delegację nie wchodzą w gre) za porozumieniem stron. Jednak zapomniałam o świadectwie pracy !!! Moja wina wiem. I w UP absolutnie mnie nie zatejestruja dopóki nie dodniosę świadectwa pracy. Będę je miała za 2-3 miesiące. Teraz jestem od 1.01 bez ubezpieczenia. Szukałam prywatnych zdrowotnych, lecz praktycznie żadne nie obejmuje pobytu w szpitalu. W razie tzw w co ja zrobię?! Proszę o odp.

Gość gość
czemu byly pracodawce nie moze wczesniej ci wyslac swiadectwa ?przeciez musi miec ksiegowa co sie tym zajmuje

Gość gość
zgłoś sie do mops

Gość gość
Do mops? Po co? Księgowa nie wystawi. Pytałam. Mam poczekać bez problemu wypisze jak przyjedzie.

Gość gość
mops tez moze cie zglosic do ubezpieczenia a poza tym rejestrujac sie w UP po prostu mozzesz podac tylko ze mialas dzialalnosc i ja zamknelas - tez cie wtedy zarejestruja

Gość gość
i jeszcze jedno. pracodawca ma 7 dni na wystawienie ci swiadectwa pracy, wiec to jest jego problem

Gość gość
Ja ubezpieczenie zdrowotne wykupiłam u http://viabaza.pl/ , warto zapoznać się z ofertą, może akurat będzie ok.