Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic żeby nałogowy palacz nie palił w domu

Polecane posty

Gość gość

Mam dosyć za miesiąc na świat przyjdzie moje dziecko a ojciec pali po całym domu . Mieliśmy palić w kuchni a on pali u siebie i w kuchni na zmianę nosi się to niesamowicie . Paliłam do 5 miesiąca nie dużo ale paliłam po kilka teraz nie pale wcale i czuje ten smrod i mam dosc . Co mam zrobić ... tłumacze proszę to mówi mi ze za zimno żeby wyjść na balkon i ze go ustawiam . Kochani jakie wy macie sposoby albo jak ktoś pali u was z domowników ? Ryczec mi się chce bo byłam właśnie siku i smrod na korytarzu ..

Gość gość
Jeśli dobrze zrozumiałam mieszkasz z Twoim ojcem Autorko? To jest dom Twojego ojca?

Gość binpol
Mam ten sam problem. Moi rodzice palą w mieszkaniu i mam ten smród na codzień. Nałogowców trudno postawić do pionu. Ale kobieto, to ojciec Twojego dziecka. Nie wstyd mu? Zatruwa Cie i bobasa... zrób coś z tym!!

Gość binpol
Kurcze, to ojciec Twój czy ojciec Twojego dziecka?

Gość gość
Mój ojciec . Tylko nie piszcie ze mieszkam u niego i mam się dostosować . Bo to mieszkanie po babci ze strony mamy która już nie żyje . Umówiliśmy się ze będziemy palić w kuchni jak jiz przy otwartym oknie . .. I co on pali sobie w pokoju a dołem ciągnie smrod na korytarz. Mam dość .

Gość gość
Chyba ojciec Autorki. Bo przecież żadna normalna kobieta nie określa mężczyzny z którym jest w związku, przez pryzmat ojcostwa ich wspólnego dziecka. Bo jeśli dziecko ma się stać centrum ich świata to nie papierosy są tu największym problemem...

Gość gość
Może małymi krokami - w sensie konsekwentnie powtarzanymi prośbami. Najgorsze są awantury - te sprawią, że Twój ojciec zacznie się bronić rękami i nogami, nie patrząc na istotę sporu. Lub może zamiast kuchni lepszy byłby jakiś pokój w którym mógłby palić.

Gość gość
Zatruwac mnie nie zatruwa bo uciekam jqk mogę z reszta hipokryzja byłoby gdyby mowa była o zatruwaniu gdzie ja sama paliłam . Ale chodzi o to ze była mowa ze nie palimy w domu po remoncie a remontowane było wszystko od łazienki przez pokoje po kuchnie poza jego pokojem narazie i co i wszystko ma szlag trafić przez jego fanaberie ? Całe życie żyłam w smrod zie fajek 3 osoby paliły w domu wtedy i to średnio każda po paczce dziennie .... odkąd byłam malutka. Nie wpłynęło to jakoś na mje zdrowie strasznie ale niestety tak stronilam od fajek ze aż w koncu sama zaczelam palić ale już nie chce chce się uwolnic i on na to przystał . Po cholerę tyle oszczędności wkładałam on tez w tp mieszkanie żeby znów przesiaknelo smrodem .

Gość binpol
oh tacy ludzie są okropni.. To palacze mają się dostosować do nas- niepalących a nie my do nich... Wydaje mi sie ze poki co nic nie zdziałasz bo bedziesz pogarszała relacje miedzy Toba a ojcem. Ja też robiłam awantury o to, by palili przy oknie to wielce fochy strzelali. Niestety poodycham swiezym powietrzem jak pojde na swoje, i Pani zapewne też. Życzę Pani dużo cierpliwości, dobrego rozwiązania ciąży i by maluszek urodził się zdrowy!

Gość gość
Mieliśmy chodzić na balkon ale jaśnie panu zimno . Chce mieć przytulny dom wreszcie jak u innych ze się wchodzi i jest zapach domu (swoją drogą każdy dom ma taki ładny specyficzny zapach ) a u mnie ciągle czuje smrod czego bym nie zrobiła . Macie jakieś sposb na taki permanentny zapach w mieszkaniu ? Pale świeczki ... olejki do kominka kadzidelka wszystko jest chwilowe !! :(

Gość gość
00:35 Niepalący nie są jakąś wyższą rasą. Sama nigdy nie paliłam i nie palę, ale z całą mocą potępiam współczesną modę na walkę z paleniem. Po prostu wszyscy się powinni do siebie jakoś z kulturą dostosować.

Gość gość
Dziękuję ślicznie i wzajemnie życzę wszystkiego dobrego :) Właśnie ja po to tyle kasy włożyłam w to żeby na swoje nie isc bo to spore mieszkanie ale widzę ze ktos tu po prostu potraktował mnie niepoważnie bo sam chciał remontu i jak mówiłam tak zaczęłam działać to on niestety mnie brzydko mówiąc "zalal". I ja czuję się jak na swoim jak najbardziej bo prawdę mówiąc to bardziej moje niż jego.. ale nie bede się przeciez licytować .

Gość gość
Idź se zapal.

Gość gość
Autorko jako palaczka powiem ci ze nic z tym nie zrobisz , taki typ z twojego ojca , bedzie palil w domu i juz Ja w domu nie pale , nie znioslabym palenia w domu gdzie mieszka moj niepalacy maz i dzieci , nawet jak jest - 20 to ciepla kurtka rekawiczki i szybko k na taras na fajeczke a twoj ojciec jak nie chce to nic nie zobisz

Gość gość
Owszem niepalacy nie sa wyzsza rasa ale ja nie palac nikogo nie truje i nikomu nie zasmierdzam domu. Dlatego palacy powinni sie dostosowac a nie odwrotnie. Moi rodzice jak sa u mnie w odwiedziny to wychodza na taras i zamykam za nimi drzwi bo jak stali przy uchylonych to dym i tak lecial do srodka (tak samo palenie przy otwartym oknie nic nie daje bo dym leci do srodka). Wiem to z doswiadczenia bo cale zycie palili w domu i truli mnie i moje rodzenstwo (nawet jak mama byla w ciazy). Dlatego teraz jestem taka przeciwniczka palaczy.

Gość gość
Tu autorka no ja jak zamykam zanim drzwi w kuchni to on jeszcze umie się wydrzeć ze chce go ubezwlasnowolnic :D

Gość gość
To Ty sie drzyj, ze on Ciebie i dziecko truje! Zasady to zasady, wyganiaj go, ale pamietaj ze Ty sama tez musisz sie pilnowac tej zasady

Gość gość
Ja pale w domu, z 5 na dzień, i wietrze jak szalona, jeden pokój jest bezwzględnie niepalący, a w drugim wiatrak i otwarte drzwi min. godzinę po paleniu. Może coś podobnego ojca przekona, bo przez to robi się lodówa w domu. Dla dobra dziecka... Moze też mu przejdzie jak zobaczy maleństwo.

Gość gość
00:40 Super post, szacunek! Nagonka na palaczy robi się nieco za duża. Ja właśnie staram się nikomu życia nie zatruwac paleniem i moje otoczenie to szanuje, nawet ci nieakceptujacy milczą. Sama wychowalam sie w dymie i nie życzę nikomu.

Gość gość
Ja też nie pale w mieszkaniu,tylko wychodzę na balkon nawet przy -15'C . Nie wyobrażam sobie teraz palenia w domu,gdy są małe dzieci lub inne nie palące osoby.Nawet mi jako osobie palącej,przeszkadza dym w pomieszczeniach.Pale tylko "na świeżym powietrzu" Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia u twojego ojca i lenistwo,że nie chce mu się na zewnątrz wyjść...