Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarzyło wam się że ktoś śmiał się z waszego dziecka albo wytykal palcami be

Polecane posty

Gość gość

Jak reagujecie na takie sytuacje albo jak wypada zareagować? Szczególnie gdy robią to ludzie dorośli.

Gość binpol
Należy wtedy zwrócić uwagę tej osobie. To Twoje dziecko, wydawało mi się że matka nie pozwoli nigdy by ktoś śmiał sie z jej dziecka ;)

Gość gość
No właśnie. Zwrócić uwagę, ale co z tego, skoro ta osoba uwagi moje ma w poważaniu i za konflikt ze mną tyka moje dziecko.

Gość gość
Jak wytyka palcem to palec... bywa bardzo wrażliwy na złamanie.

Gość gość
jak masz niewychowane dziecko to ci dobrze, bo dziecko się wychowuje a nie tylko hoduje

Gość gość
A w jakiej sytuacji się śmiał? Jak to w ogóle wyglądało?

Gość gość
Chyba bym ubiła dziada. A w jakiej sytuacji to było? Mi się tylko zdąża, że ktoś uśmiecha się lub zaczepia moje dziecko. Bo on jest taki przylepas i ko każdego człowieka się uśmiecha.

Gość gość
Ja mam syna z autyzmem. Ma 6 lat i nie mówi tylko wydaje z siebie dźwięki podobne do gaworzenia. Wygląda normalnie więc jego zachowanie przykuwa uwagę. Ludzie nie wiedzą co jest grane - kilkulatek zachowujący się jak bobas. Raczej nic nikt nie mówi, ale są takie charakterystyczne spojrzenia, czasami usmieszki. Nie reaguję. Wiecie - jak ktos widzi dziecko z zespołem Downa to od razu wie że to choroba i się nie dziwi. Gdy jadę z małym autobusem to często smyk jest obiektem milczącego zainteresowania. Nikt nic nie mówi ale wszyscy się gapią. Irytujące. Ale milczę. Szkoda nerwów.

Gość gość
Ale z drugiej strony ich reakcja jest normalna, bo każdy by się dziwił nie wiedząc co jest grane. Gdyby cię znali to pewnie by było to dla nich czymś zwykłym, ale cie nie znają, widzą pierwszy raz więc jest to niejako dla nich zaskoczenie, wiec się gapią. U mnie np. wszelkie zachowania nienormalne wzbudzają niepokój, wiec cieżko mi zachować na twarzy obojętność choć jestem typem który raczej się nie wgapia ale jednak robię się dziwnie spięta, bo nie wiem czy osoba która zachowuje się w chory sposób nie naruszy mojej strefy prywatności lub czy np. nie zaatakuje. Dziecko dzieckiem ale są też dorośli cierpiący na różne psychiczne anomalie. Przypadki są różne. Ludzie którzy widzą kogoś pierwszy raz to nigdy nie wiedzą z czym mają do czynienia więc jest dziwnie. Dla ciebie to oczywiście na pewno nie jest miłe ale tak już jest i koniec. Póki dziecko jest chore to nic z tym nie zrobisz.

Gość gość
Śmieją się na przykład, że syn nie ma jeszcze włosów, a dzieci w jego wieku maja juz dużo i gęste włosy. Śmieją się że wygląda nieporadnieitp