Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytat z Leszka Talko

Czy to dobrze, że ojcowie aktywnie wychowują dzieci

Polecane posty

Gość cytat z Leszka Talko

Na pewno to, że polscy ojcowie zaczęli aktywnie uczestniczyć w wychowaniu córek i synów. Wspomniane wcześniej place zabaw wypełniły się mężczyznami. Jeszcze kilkanaście lat temu faceci głównie uciekali przed dziećmi, nie bardzo wiedząc, co z nimi mają robić. Zupełnie tak jak pokolenie naszych ojców i dziadków. Niestety, często to kobiety ich wypychały. Bywało, że ojciec chciał się zająć dzieckiem, ale słyszał, że ciągle coś robi źle: a to czapeczka nie taka, a to zła pora spaceru. I po takiej musztrze odpadał, odłączając się także psychicznie od wychowania. Dziś faceci chodzą z córkami i synami na spacery, do kawiarni, a nieraz i do pracy. Jakby tego było mało, opisują to na Facebooku. Czas spędzany z dziećmi stał się dla nas normalną częścią tygodnia, życia. To olbrzymi krok do przodu. Jasne, daleko nam jeszcze do Skandynawii, gdzie tatusiowie z marszu biorą urlop rodzicielski. Ale wystarczy wejść do szatni przedszkola czy szkoły, aby przekonać się, że po dzieciaki przychodzą nie tylko mamy i babcie. Jest coraz więcej ojców.

Gość gość
Jak dla mnie to super. Mam nadzieje ze moj chlopak bedzie dobrym ojcem :)

Gość gość
Ja bym nie uogolniala. To, że tatuś łaskawie wyjdzie z dzieckiem raz w tygodniu na plac zabaw, bo żona mu o tym gdera od miesiaca, nie znaczy że jest zaangażowany w opiekę.

Gość gość
Mój jest.

Gość gość
Mój mąż ma tak mało czasu w tygodniu , ze z chęcią nawet całe weekendy spędza z córką. Plac zabaw, basen. Wypad na lody.

Gość gość
Mój też jest szczerze zaangażowany, ale pozwalałam mu na to od pierwszego dnia życia naszego pierwszego dziecka. Często kobiety nie dopuszczają ojca do dziecka ( bo one zrobią wszystko lepiej) a potem psioczą, że ten się nie angażuje.

Gość gość
U mnie w domu to ojciec dziecka w większości się nim zajmuje. Wprawdzie trzylatek jest już dość samodzielny, ale i tak najwięcej rzeczy robi przy nim mąż.