Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość31

Dziurka w serduszku

Polecane posty

Gość gość31

Witajcie mam pytanie odnośnie dziurki miedzy przedsionkami .Jak maly się urodził miał 2 mm,ostatnio byliśmy u kardiolog wysluchala ,że nadal go ma ,nie wie ile .Robila ekg i niby ok ,maly ma teraz 5,5 niby mówi ,że się zarośnie .Ale mi to nie daje spokoju czytam po forum i nie mogę nic się dowiedziec oprócz ,że powinna się zarosnąć.I tu moje pytania czy może się powiększać czy jest groźne ,czy jakoś się objawia,mając tą dziurkę .Usg mamy za półtora miesiąca,nie ma u nas innego kardiologa ,żeby pójść prywatnie już zaczynam wymyślać mu objawy .Proszę o odpowiedź.

Gość gość
mam 28lat i także mam (pfo) bylam wczesniakiem i "dziurka" się nie zamknęła, maiłam zamykaną ją operacyjnie kilka lat temu. U mnie objawiała się okropnymi migrenami itd. A jej obecność lekarz zdiagnozował ok 18roku życia ( kiedyś nie było takich technik jak teraz). Poczytaj sobie o przetrwałym otworze owlanym, a wszystkiego się dowiesz. No i przede wszystkim dobry kardiolog. Pozdrawiam

Gość gość
Zdecydowanie najlepiej znaleźć zaufanego i doświadczonego kardiologa, który podpowie jak dalej działać. My z mężem zdecydowaliśmy się na specjalistę z gabinetu kardiologicznego w Chojnicach - Witold Armada. Serdecznie polecam!