Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planowane cc

Polecane posty

Gość gość

Od jutra zaczynam 38tc. Mam skierowanie na cc ze względu na "podobno" duży plod-w 36tc 3400g i uraz okołoporodowy 1 dziecka. Kiedy mam się zgłosić do szpitala żeby umówić termin cc? I czy jest opcja ze będą mi kazali rodzic sn?

Gość gość
A nie spytałaś swojego lekarza?

Gość gość
Mój lekarz nie odbiera porodów i mówi że nie wie :)

Gość gość
Jeżeli masz uraz po 1 CC to musisz mieć zaświadczenie od psychiatry lub dobrze musi wypisać Ci lekarz który prowadzi Twoja ciążę,pod pytaj się go gdzie najlepiej się zgłosić i do jakiego lekarza na pewno ma jakiś znajomych z którymi pracował bo nie wierzę że nie ;-) Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania :-)

Gość gość
Powinnas wcześniej ustalic termin cc a nie w 38 tc o tym myśleć , udaj się do szpitala w którym bedziesz rodzic i spytaj

Gość gość
Ja mam w środę planowane cc. Skierowanie na cc dostałam już w 34tc natomiast dokładny termin ustalił mi mój gin bo on będzie mnie ciął.

Gość gość
Właśnie strasznie późno Ci te skierowanie dal na cc. Idz jak najszybciej do szpitala i sie dowiedz bo chyba jak jest planowane cc to juz w 39tc robią. Moja szwagierka tak właśnie miala

Gość gość
Planowane cc robi się tydzień przed terminem

Gość gość
Oj oj planowane robi się czasami tydzień przed, albo w terminie. To zależy od szpitala. Zadzwoń do szpitala i umów się na kwalifikację do zabiegu.

Gość gość
22:57 Ale nie każdy lekarz patrzy tylko na kasę. Mój nigdy nie wystawia skierowania na cc "na żądanie"; jest lekarzem nie konowałem, wie że cc to operacja a nie alternatywna forma porodu i że ma więcej możliwych powikłań i dla mamy i dla dziecka niż sn.

Gość SlowianskaLala
Gwoli scislosci wiecej powiklan jest wlasnie podczas porodu naturalnego!

Gość gość
Dzwoń jeszcze dziś do szpitala i się dowiaduj. Cesarkę robi się nieraz wcześniej niż termin a Ty już na wylocie.