Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opieka nad upośledzonym siostrzeńcem

Polecane posty

Gość gość

Mam obecnie 28 lat, nie posiadam własnej rodziny oraz od roku jestem sama. mam pracę, mieszkanie w rodzinnej kamienicy i zyje mi się całkiem dobrze. Mam też siostrę, która ma obecnie 27 lat, jest samotna mamą 4 letniego chłopca, który urodził się tylko z niewielką częścią mózgu. Oczywiscie mimo USG w ciązy siostra nie wiedziała, ze jej synek urodzi się z taką wadą. DZiecko jest leżace, nie widzi, słyszy tylko na jedno ucho, nie potrafi podnosic główki, mówić, załatwia się w pieluchy oraz ma padaczkę, ale bez ataków, ponieważ zażywa leki. Ponoć nie ma szans,by przyszłości był sprawny, by chociaż siedział. Reaguje na głos jedynie machajac raczkami i usmiechając się. Ojciec dziecka nie żyje- zginał w wypadku, gdy mały miał rok. Ja jestem jego chrzestna matką. Siostra choruje od wielu lat nastwardnienie rozsiane, no i niestety, jej stan ostatnio się pogorszył do tego stopnia, ze sama chodzi jedynie o kulach, a co dopiero opieka nad 4 letnim, wiotkim, leżacym dzieckiem. Rozmawiałam z siostra, jest załamana, ale powiedziała, ze nigdy by nie chciała oddac synka do ośrodka, pomyslałam więc, ze ja bym mogła być rodzina zastępcza dla niego, w końcu i tak mieszkamy w jednym domu i ostatnio ja zajmuję się małym, a siostra przecież z powodu choroby sama może w każdej chwili stac sie całkowicie niepełnosprawna. Co sadzicie o takim rozwiązaniu, jako ludzie postronni?

Gość gość
kurcze bardzo wam wspolczuje, szczegolnie siostrze. zaluje ze nie moge nic doradzic ale zycze wiele siły.

Gość gość
Macie wielkie serca. Niech Wam Pan Bóg błogosławi. Wszystko będzie dobrze.

Gość gość
Dziękuję serdecznie za miłe słowa :-)