Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy syn a kiedy córka powinni wstąpić w związek małżeński

Polecane posty

Gość gość

Uważacie, że płeć ma znaczenie? Czy chcecie szybciej ożenić syna, czy wydać za mąż córkę? W jakim wieku wasze dzieci powinny same zostać rodzicami? Piszcie TAK/NIE plus komentarz a) Córka powinna szybko wyjść za mąż, syn może poczekać. b) Syn powinien szybko się ożenić, córka może poczekać. c) Nie ma znaczenia, byle do 30stki została matką / został ojcem. d) Nie ma znaczenia, to ich życie.

Gość gość
Co za debilny temat.najpierw trzeba znalezc odpowiednia osobe . Trzeba byc tez gotowym psychicznie,emocjonalnie na to.zeby nie bylo rozwodow potem albo morderstw /maltretowania wspolmalzonka albo dzieci.moze okazac sie ze malzestwo jest nikom do niczego potrzebne.jedni zyja tak a inni inaczej.wolna wola.

Gość gość
Co za durny temat.. Niech każdy żyje jak chce, a nie jakieś wydawanie za mąż, i robienie sobie wnuka..

Gość gość
Ja szybko wydałam córkę, miała corkę z wpadki, kazałam jej wziac slub i mam ja z glowy.

Gość gość
Jak mozna kazac wyjsc za maz?! Moze corka ma zmarnowane zycie,moze placze nocami .a mamusia sie cieszy ze sie jej pozbyla.co za pusty leb.

Gość gość
A co Ty jesteś z cygańskiej wioski i bawisz się w wydawanie za mąż? Właściwy moment jest wtedy, gdy dziecko jest dojrzałe do decyzji o własnym życiu i samodzielne. A to, czy weźmie ślub wieku 20, 30 czy 40 lat nie ma znaczenia. Najważniejsze, by samo tego chciało i by miało tego jednego, jedynego, wymarzonego partnera, z którym chce stworzyć rodzinę. Rodzicom nic do tego. A jeśli dziecko nigdy ślubu nie weźmie, to też jego wybór.

Gość gość
Wtedy, kiedy będą chcieli

Gość gość
Nie gadajcie, że nie ma nacisków - moja matka była prawie siwa, jak w wieku 30 lat nie miałam jeszcze narzeczonego (tylko stałego chłopaka od 5 lat)... Moja siostra wyszła za mąż w wieku 25 lat a 1 dziecko urodziła w wieku 27, to matka była zadowolona. A jak mój brat powiedział, że w wieku 21 lat chce zostać ojcem, to zaczęła na niego wrzeszczeć, że co on sobie myśli.

Gość gość
Oczywiście, że są naciski. Jak kobieta nie wyjdzie za mąż do 30 -tki, to dlatego, że nikt jej na pewno nie chciał. A facet to najlepiej, żeby po 30 - tce się żenił, a wcześniej wyszalał, bo przecież facetom szaleństwa są potrzebne, żeby potem być dobrymi mężami co po pracy czekają na obiad przed TV, a po obiedzie usypiają na kanapie "ze zmęczenia". Ale pomału czasy się na szczęście zmieniają :)

Gość gość
Chyba w pytaniu nie chodzi o naciski? Generalnie, jesli kobieta ma zamiar byc matka, lepiej,zeby wyszla w takim wieku, zeby zdązyc, czyli przed 40stka, Syn moze w kazdym wieku.A reszta to ich decyzja, lacznie z tym, czy w ogole sie pobierać,

Gość gość
D - to jedyna normalna odpowiedź

Gość gość
gość dziś Oczywiście, że chodzi o naciski, bo pytanie jest do mamusiek, które te naciski będą wywierać lub nie.

Gość gość
NIc nie powinna ani on ani ona. WYbiora sobie malzonka kiedy i jakeigo beda chcieli. NIe zamierzma ingerowac w zycie moich doroslych dzieci.