Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patryc_ja

Cesarskie cięcie skierowanie PILNE!!!

Polecane posty

Gość patryc_ja

Drogie Kafeterianki, proszę Was o porade! Jestem w 40tyg ciąży, dzisiaj miałam mieć ostatnią wizytę u mojej gin, gdzie miała zostac podjeta decyzja o cc, z racji niewspolmiernosci ciazowej. (Warunek byl taki, gdy mały przybierze jeszcze 100g). Dostalam telefon, ze Pani dok jest chora. Zostałam pod sciana, co mam robic? Czy gdy pojde gdzies prywatnie, lekarz, ktory mnie nie prowadził moze wypisac takie skierowanie? To juz 40 tydz, w kazdej chwili moze sie cos wyklarowac, a ja nie moge czekac tygodnia, az ona wroci. Pomozcie!:(

Gość gość
idz prywatnie najszybciej i powiedz cała sytuacje , nie czekaj bo to juz 40

Gość gość
Też poszlabym prywatnie, weź wszystkie papiery jakie masz oczywiście. A nie ma żadnego zastępstwa za twoją lekarkę?

Gość gość
A ile waży twój dzidziuś? Bo tu lekarze mają różne podejścia

Gość patryc_ja
Dzidzius wazyl juz tydzien temu 4,100. Dodam, ze mam dosc waska miednice (przed ciaza rozmiar xs,s)Mialysmy odczekac jeszcze ostatni tydz, zobaczyc czy jeszcze przybierze i dzisiaj podjac decyzje. Zastepepstwa zadnego nie zaproponowali, dzwoniac z rejestracji.

Gość gość
no nieźle cie wystawiła pani doktor. płaciłaś za wizyty a tu klops. napisz do niej esemesa z pytaniem co w tej sytuacji masz robić, może odpisze?

Gość patryc_ja
Nie chodziłam prywatnie, tylko na NFZ. Byłam z niej naprawde zadowolona, a dzisiaj taki numer. Ja rozumiem, ze to też czlowiek, ma prawo sie rozchorowac, jakis problem rodzinny. Ale powinna byc jakas alternatywa. Probowałam zadzwonic do niej, ale nie odbiera. Nawet nie wiem, czy mam dobry numer..nie wspominajac o tym, ze miałam miec dzisiaj tez badanie KTG

Gość gość
Skoro na nfz to zadzwoń do przychodni i powiedz o co chodzi, może oni coś Ci poradzą, może się skontaktują z twoją lekarką.

Gość patryc_ja
Powiedziałam Pani z rejestracji, ktora dzwonila do mnie rano z tą informacją, jak wygląda sprawa. Odpowiedziala, ze ona niestety nic nie moze zrobic bo Pani doktor zadzwonila pół godz temu aby poinformowac, ze do srody jej w pracy nie bedzie. Znalazłam na szczescie ginekologa, ktory przyjnie mnie jeszcze dzis. Choćbym dostała, lub nie dostała tego skierowania- będę spokojniejsza

Gość gość
Temat jest ciężki, nie da się ukryć. Warto udać się do prywatnego ginekologa który podejdzie do sprawy indywidualnie, zdecydowanie lepiej zdecyduje on, niż osoba, która działa pod wpływem emocji. Warto w trakcie ciężkiego stresu badać również KTG, ale o tym lepiej poczytać na stronie specjalistycznej, np. http://octopuls.pl/ - zdecydowanie lepsza opcja.