Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitka gość

Egzamin zawodowy opiekun medyczny 2017

Polecane posty

Gość gość
Wielkie dzięki za odpowiedź.

Gość gość
do zad 2. ważne- wymieść okruchy; dokładnie zdezynfekować nożyczki. Ze względu na wylaną zupę na kl. piersiową i b.brudne kończyny górne: wykonać kolejno: 1. zdjąć koszulę(U! "venflon" 2. toaleta kl. pierś 3. pleców i teraz 4. mycie kończyny dalszej + szorowanie + obcinanie, następnie bliższej tak samo (i przy takiej kolejności nie trzeba zmieniać wody) teraz zakładam koszulę. Zaczynam zmieniać podkład płócienny (wymiatam okruchy). /do tej pory wykonuje wszystko z prawej strony/ Obciągam koszulę, wyrównuje...

Gość gość
Mam pytanko a jakim zestawem jutro zaczynacie Na 8 ?

Gość gość
22 VI o 8:00 powinien być II zest.

Gość gość
Wszystkim powodzenia, mój odbył się dziś. Wszystkim dzięki za waszą ogromną pomoc. OM współpracuje z.....z....z..., to nam współpraca raczej będzie dobrze wychodzić :-) POWODZENIA zdającym.

Gość gość
Jeśli jutro rano jest zestaw 2 to 1 lipca o 16 będzie zestaw 1 dobrze liczę.

Gość gość
Jeśli dziś o 8 jest zestaw 2 to 1 lipca o 16 jest zestaw 1 dobrze liczę. Pomóżcie.

najwazniesza jest nasza empatia czyli podejscie do pacjenta ,,,,hoolla a tego nie ma na oddziałach

no i takim egzaminie ktos mnie oceniac ?jak ja kocham ludzi ,zwięrzęta ,które do mnie lgna gdzie bym sie nie pojawiła?...ok damy radę:)

Gość gośćibiza
Zad 2 podajcie informacj*******ardzo dziękuję

Gość gość
Kochani piszę to jeszcze raz ! PRZTGOTUJCIE SIĘ DO 2 ZESTAWÓW KOMISJA MOŻE ZMIENIĆ KOLEJNOŚĆ i co zrobicie wtedy ? Jamiałam mieć zestaw 2 a dosdtałam 1 !!!!! Macie czas na przygotowanie!!!

Gość gość
Kochani piszę to jeszcze raz ! PRZTGOTUJCIE SIĘ DO 2 ZESTAWÓW KOMISJA MOŻE ZMIENIĆ KOLEJNOŚĆ i co zrobicie wtedy ? Jamiałam mieć zestaw 2 a dosdtałam 1 !

Gość gość
ja też poproszę test na e-mail madzia-sarnacka@wp.pl

Gość KasCzy
aaa test a ja wysłałam, jakieś info :D

Gość gość
Piszecie gość wczoraj Dziewuszki mam pytanie po zakonczeniu wszystkich czynnosci odstawiam parawan dezynfekuje sprzet i potem myje i dezynfekuje ręce ? gość wczoraj Odstawiasz parawan, sprzatasz swoj wozek,segregacja odpadow, zdejmujesz fartuch, zdejmujesz rekawiczki,myjesz i dezynfekujesz rece i idziesz do papierow. U nas robiliśmy tak: po zakończeniu wszystkich czynności przy pacj. odstawiam parawan i kosze, segreguje odpady(zawiązuje worki(kolorami)wrzucam do zbiorówek, zakładam nowe, zdejmuje rękawice i fartuch, myje i dezynf. ręce i teraz czysta idę do magazynu (tj.części czystej) bo tam została przygotowana taca z płynem do dezyf + lignina do wycierania+rękawiczki+fartuch /tu była polemika,że można być w tym samym fartuchu/ Z tą tacą podchodzę do pacj. Ubieram rękawiczki i ewent. fartuch i dezynfekuje szafkę przyłóżkową+krzesło (poręcze łóżka) idę do dezynfekcji rozkładam (zaniosłam wcześniej) przybory których używałam, dezynsekuje, myje je, wycieram, porządkuje i zanoszę do magaz. tj. części czystej. Dokumentuje.

Gość gość
Słuchajcie czy brudny podkład wymieniamy przed umyciem pleców czy po? Dopiero jak wymienimy podkład to ubieramy koszulę pacjentowi?

Gość gość
gość wczoraj Może ktoś napisać jakie rzeczy z magazynu trzeba wziąć do 1 zestawu i jakie do 2 zestawu? Z góry dzięki do zest 2. *rękawiczki, fartuch, taca, miska, dzbanek, tremometr, mydło lub sama myjka już namydlona, miska nerkowa ,lignina/miska nerkowa jednorazowa(do obciętych paznokci) nożyczki, szczoteczka,dwa ręczniki, koszula, podkład, rękawica do okruchów; *taca, płyn do dezynf +lignina+rękawiczki+ (fartuch) Tak myślę.

Gość gość
gość dziś Słuchajcie czy brudny podkład wymieniamy przed umyciem pleców czy po? Dopiero jak wymienimy podkład to ubieramy koszulę pacjentowi? Masz opis tu gość wczoraj

Gość gość
gość dziś Słuchajcie czy brudny podkład wymieniamy przed umyciem pleców czy po? Dopiero jak wymienimy podkład to ubieramy koszulę pacjentowi? Masz opis tu gość 21 VI -wczoraj

Gość gość
odpowiadam i nie wskakuje, co jest !?

Gość gość
Proszę o napisanie algorytmu co po kolei się robi przy manekinie i czy zmienia się wodę po użyciu brudnych rak, z góry dziekuje

Gość Krysia i przyjaciele spzozo
OTO DOKŁADNY KLUCZ NA EGZAMIN 1. przestan pytac, wszystko już było 2. zycie moze ale nie musi byc jak google 3. zobacz pdf http://oke.jaworzno.pl/wyniki/zawodowy/2016_zdawalnosc_kwalifikacji_zima_powiaty.pdf 4. nacisnij CTRL + F, wpisz Z.04 5. klikaj enter, patrz na procent zdawalnosci 6. przestan się stresowac, ten egzamin to pro forma 7. kazdy chce bys mial papier do podcierania d**y, kazdemu jest to na reke 8. jesli nie trapi cię, ze link dotyczy jaworzna i myslisz, ze u ciebie bedzie trudniej to przemysl czy nie powinienes podcierac tylko swojego tyłka 9. odpocznij

Gość znowu krysia i przyjaciele
OTO DOKŁADNY KLUCZ NA EGZAMIN 1. przestan pytac, wszystko już było 2. zycie moze ale nie musi byc jak google 3. zobacz pdf http://oke.jaworzno.pl/wyniki/zawodowy/2016_zdawalnosc_kwalifikacji_zima_powiaty.pdf 4. nacisnij CTRL + F, wpisz Z.04 5. klikaj enter, patrz na procent zdawalnosci 6. przestan się stresowac, ten egzamin to pro forma 7. kazdy chce bys mial papier do podcierania d**y, kazdemu jest to na reke 8. jesli nie trapi cię, ze link dotyczy jaworzna i myslisz, ze u ciebie bedzie trudniej to przemysl czy nie powinienes podcierac tylko swojego tyłka 9. odpocznij

Gość krysa again
nr 8 bez ,,nie"