Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaa_

Po porodzie straciłam ochotę na seks, czy to hormony

Polecane posty

Gość mamaaa_

Cześć. Przed porodem (i we wcześniejszych latach) miałam bardzo wysokie libido. Często myślałam, że mąż nie ma na mnie ochoty, bo on wolał rzadziej ;) A odkąd urodziłam dziecko straciłam zainteresowanie seksem. I nie jest to związane z osobą męża, bo nawet nie mam ochoty na masturbację itd. Jakbym straciła pociąg seksualny. Wiadomo, jestem zmęczona dość mocno, bo dziecko mało śpi itd. Karmię jeszcze piersią, nie mam okresu. Czy to się jeszcze unormuje? Czy to wina karmienia piersią, hormonów? Czy miałyście tak? Nigdy nie myślałam, że coś takiego mi grozi ;)

Gość gość
Poszukaj sobie w necie artykułów mówiących o tym jak pod wpływem hormonów zmienia się mózg kobiety, która jest ciąży i rodzi dziecko. Myślę, że wiele zrozumiesz.

Gość gość
To normalne.

Gość gość
Poczekaj jaszcze potrzeba czasu i wszystko wroci do normy

Gość mamaaa_
Mam nadzieję, że to się poprawi. Nie chcę się tak czuć. Liczę bardzo na to, że jak skończę karmić to mi się odmieni.

Gość gość
Przy karmieniu piersią ma się przeważnie suchość pochwy, to nie zachęca do współżycia. To hormony... Też ten fizyczny dyskomfort, bo mleka w piersiach, niezręcznie w takiej sytuacji. Mi dopiero ochota powróciła, jak przestałam karmić, czyli ok. Rok po porodzie, wtedy było ostro ;)

Gość gość
To hormony , przejdzie ci nie martw sie

Gość gość
Przez Karmienie

Gość gość
A mi nie przeszło po drugim porodzie. Nie mam żadnych problemów zdrowotnych ani większych estetycznych po ciążach , ale seks mógłby dla mnie nie istnieć. W życiu nie podejrzewałam, że coś takiego mnie spotka, bo zawsze miałam podobny temperament do męża.

Gość gość
Ja tez tak miałam do pierwszej miesiączki.Teraz jest poprawnie, choć mogłoby być regularniej.

Gość gość
u mnie bylo podobnie, karmienie piersia wysuszalo sluzowke, do tego ciagle czulam ze pochwa nie jest w pelni zregenerowana po porodzie...ochoty na seks wiec nie bylo:( wspomnialam o tym na wizycie kontrolnej u ginekologa, ten poradzil sprobowac globulki Hydrovag, ktore regeneruja pochwe i nawilzaja jej sluzowke i rzeczywiscie po paru dniach kuracji czulam ze jestem znacznie lepiej nawilzona, dyskomfort okolic intymnych minal i ochota na seks powrocila:))

Gość gość
Przez cały okres karmienia piersią miałam problem z nawilżeniem w trakcie stosunku. Wspomagałam się provag żelem, który dobrze nawilża i chroni przed problemami intymnymi. Żel ma wygodny dozownik i nie brudzi pościeli. Jak przestałam karmić wszystko wróciło do normy, trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było.

Gość gość
To normalne, ja w ogóle nie pozwalałam mężowi dotykać moich piersi, bo w świadomości miałam że potem podaje je mojemu dziecku. Zatem przez rok z seksem było krucho. Niektóre dziewczyny piszą o suchości pochwy mnie ten problem nie dotyczył bo już od dawna stosuje się do zasad piramidy zdrowia intymnego, poczytaj sobie o tym, na prawdę warto.