Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślepe szczęście

Polecane posty

Gość gość

A zakochaj się i zobacz, jak to jest, gdy ktoś ma czulsze relacje z twoimi wrogami niż z tobą, który kochasz...Jak to jest? i co kochałbyś jeszcze?

Gość gość
to nie miłośc

Gość gość
Jakie czulsze relacje z kim?

Gość gość
aż niemożliwe...

Gość gość
No nie kochałabym.

Gość gość
z nieżyczliwymi a nawet wrogami tej osoby?

Gość gość
Nie.

Gość gość
Ktorej osoby?Tez kocham jednego takiego ktory jest blizej z tymi co są moimi wrogami.s

Gość gość
Aż 4 takie są.s

Gość gość
21:23 tak

Gość gość
tzn. konketnie chodzi o jedną osobę, która zniszczyła mi życie a ten niby który kocha, uważa ją za nieskazitelną

Gość gość
21.27 mam tak samo.s

Gość gość
i ty go kochasz? kurna idiotko, szacunku do samej siebie nie masz.

Gość gość
A ty masz szacunek wyzywając ją od idiotek?

Gość gość
N.I.E !!!!!! TO NIE MIŁOŚC!!!!

Gość gość
nie kochałbym

Gość gość
większość odpowiedzi na nie. I ja myślę podobnie. A jak myślicie czemu ktoś to robi? Czemu ktoś przymila się do zdzugwy, która niszczy komuś życie (zakochany o tym wie)

Gość gość
Nie ma szacunku do kobiety, którą kocha. Nie ma. Gdyby miał współczułby jej, zrozumiałby ją, był w jej bólu...a tak nie wiem po co tacy ludzie ze sobą koegzystują, po to żeby się dręczyć? Kto, Bóg czy diabeł ich łączy? Do cholery jasnej: lojalność??? cóż to takiego???

Gość gość
przymila się, bo nie chce antagonii w relacjach...może liczy na to, że tamta przez wzgląd na tą, zmieni się dla tamtej. Jeśli działanie w skutkach jest odwrotne, tzn. stworzy się pewien słodki układ i jedna osoba cierpi i czuje się zdradzona, to ci ludzie najlepiej niech się rozejdą, bo z tego pieca chleba nie będzie...

Gość gość
bo zależy co kto komu zrobił?

Gość gość
What the ...? :O

Gość gość
sram na azora jego ku rwa zdycha na raka

Gość gość
Jest jedna zasada "wrogowie moich przyjaciół (bliskich, ukochanych) są moimi wrogami " , jak ktoś wyznaję inną zasadę nie może być w moim kręgu bliskich relacji.

Gość gość
A kim jest wróg i dlaczego jest wrogiem? Wiem, że ciężko to przełknąć i praktykować, ale błogosławić się powinno nawet swoich nieprzyjaciół.

Gość gość
Na wojnie do domu przychodzą przyjaciele i zabijają rodzinę? Nie wiesz kto to wróg? Sama sobie błogosław ludzi, którzy Cię krzywdzą a od innych tego nie wymagaj.

Gość gość
Na wojnie do domu przychodzą przyjaciele i zabijają rodzinę? Nie wiesz kto to wróg? Sama sobie błogosław ludzi, którzy Cię krzywdzą a od innych tego nie wymagaj.

Gość gośćpostępująca biblijnie
Postępować biblijnie... "Słyszeliście, że powiedziano: Będziesz miłował swego bliźniego, a nieprzyjaciela swego będziesz nienawidził. A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują; tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych. Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią? I jeśli pozdrawiacie tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czynią? Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski." x Tak. "Żywe jest słowo Boże, skuteczne i ostrzejsze niż wszelki miecz obosieczny, przenikające aż do rozdzielenia duszy i ducha, stawów i szpiku, zdolne osądzić pragnienia i myśli serca." ~~~`Trzeba ogromnej pracy nad sobą, by do tego stanu dojść. Bo trudno błogosławić osobę, która np. przyczyania się czy przyczyniła się do straty pracy, do trudności a sama sobie żyje w dzikiej euforii i dostatku. Nikt od nas nie rząda wspaniałych relacji z tą osobą, bo to chyba jest niemożliwe. Ale nie hodujmy w sercu urazy i zawiści. Masz prawo nie chcieć z tą osobą relacji ale przebacz, dla swojego dobra, przebacz. "Najmilsi! Nie mścijcie się sami, ale pozostawcie to gniewowi Bożemu, albowiem napisano: Pomsta do mnie należy, Ja odpłacę, mówi Pan. Rzym. 12,19 Nie oddawajcie złem za zło ani obelgą za obelgę, lecz przeciwnie, błogosławcie, gdyż na to powołani zostaliście, abyście odziedziczyli błogosławieństwo. 1 Piotra 3,9 Kto bowiem wyrządza krzywdę, otrzyma odpłatę za krzywdę bez względu na osobę. Kol. 3,25

Gość gość
Weż przebacz takiej i błogosław taką, która ci pracę zabrała...tak kocham cię milością wymuszoną, bo Najwyższy każe, ale nie chcę mieć z tobą nic wspólnego.