Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coaching czy psychoterapia, co lepsze?

Polecane posty

Gość gość

Coaching czy psychoterapia, co lepsze?

Gość gość
ale to chyba zależy czego oczekujemy? Interesuje się rozwojem osobistym, bywam na sesjach takich trenerów jak np http://www.modnyagent.pl/ a nigdy nie myślałam o psychoterapii :) wydaje mi się, że to dwie różne dziedziny

Gość gość
Psychoterapia polega raczej na naparowaniu człowieka jeśli ma jakieś zaburzenie zaś coaching wzbogaca człowieka.

Gość gość
Najlepiej książka z biblioteki o rozwoju dla siebie, szkoda kasy.

Gość gość
Coaching to głupoty , człowiek który w to wierzy ma braki w Intelekcie , to zwykły potok słów który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością ,psychoterapia natomiast pomaga wiele

Gość gość
Coaching to nie bzdury, trzeba tylko natrafić na człowieka, który nie ma 25 lat i nie posiada papierka. To powinnien być człowiek z powołania tak jak np. Andrzej Niemeczek z Ciechanowa, pracuje również jako psycholog co tylko plusuje w jego pracy. Korzystałam z jego usług i skorzystam na pewno jeszcze nie raz :D

Gość gość
Och widzę, że ktoś z moich stron :D Także chodzę do P. Andrzeja i bardzo go sobie cenię, pomógł mi z niejednym problemem ^^

Gość Natalia Z
Pan Andrzej jest wspaniały, pomógł mojemu 15 - letniemu synowi w pokonaniu nieśmiałości w stosunku do innych ludzi. Było tak,że przestawał mówić i lekarze obawiali się ,że to autyzm. Po wizytach i pracy z Panem Niemeczkiem, Tomek jest super nastolatkiem.

Gość gość
ja chodzilem na indywidualna psychoterapie psychodynamiczna do uznanego terapeuty przez 2.5 roku i coś to dalo, owszem, ale niestety nie aż tyle ile oczekiwalem psychoterapia ukierunkowana jest na naprawianie popsutych/chorych osob, ma sprawic, by myslaly i zachowywaly sie bardziej normalnie tymczasem coaching jest dla normalnych, ma ich bardziej zmotywowac i pokazac doge do osiagania celow jak ktos ma problem i ze zlym mysleniem i z brakiem podejmowania dzialan, to nawet jak psychoterapia go troszke wyprostuje, dalej pozostaje ten drugi problem, ktory maja tez niektore normalne osoby, ktore ida na coaching uwazam wiec, ze najlepsze to i psychoterapia i coaching a jak nie masz czasu i kasy to wybor nalezy do ciebie, jak masz duze nerwice, stresy, depresje, lękiu, patologiczne relacje z rodzina, to wybeirz psychoterapie, jak mas mniejsze problemy, tol idz na coaching !

Gość gość Tadeusz
Dwa lata temu zmarł mój tata i ciężko mi było sobie z tym w pojedynkę poradzić, kolega zaproponował mi wtedy wizytę u Pana Andrzeja Niemeczka i jestem mu za to bardzo wdzięczny, bo czasami łatwiej porozmawiać o trudnych sytuacjach z kimś obcym. Po terapii z tym właśnie psychologiem , wyrozumiałym i cierpliwym potrafię spojrzeć na to inaczej i próbuję codziennie walczyć z uczuciem straty i tęsknoty. Dzięki psychoterapii jest trochę łatwiej warto zaufać specjaliście, polecam.

Gość Jowita

Polecam Pana Andrzeja, każdemu, kto potrzebuje pomocy i rozmowy dzięki takim ludziom wszystko staje się łatwiejsze.

Gość Iza

Ja też brawo Panie Andrzeju, bardzo dobrze wspominam nasze spotkania, wiele mi dały :classic_biggrin:

Gość Damian

Coaching to bardziej nacisk na rozwój. W moim mniemaniu lepiej się sprawdza. Człowiek przy odpowiednim podejściu coacha po prostu idzie do przodu. Tak właśnie jest odkąd współpracuję z coachem Andrzejem Niemeczkiem.