Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulisia93

Pomocy ciagle głodne niemowle

Polecane posty

Gość Paulisia93

Moj maluch konczy lada dzien 3 miesiące urodzil sie z waga 4050 teraz ponad 7 kg. W nocy spi ladnke zdarza sie ze raz budzi sie na karmienie karmimy mm bebiko 1. Problem mam z tym ze w dzień je co 2h a wieczorem domaga sie butli po godzinie. Nosimy go z mama z mężem lulamy nie zasnie puki nie dostanie kolejnej butelki po uplywie godziny. Dlaczego tak jest czy dojada czy robie jakis blad. Pomozcie jestem mloda mama prosze bez hejtow. Prosze o radę dziękuję i pozdrawiam

Gość gość
Ja miałam taki problem z synkiem aż do drugiego roku życia. Tez urodził się duży ponad cztery kg i tłumaczyłam sobie ze widocznie potrzebuje tego mleka więcej. To był duży błąd ze nie skończyłam z tym mlekiem wcześniej-konsekwencje zdrowotne. Za chwile będziesz dziecku wprowadzać inne pokarmy wiec może coś się zmieni a jeśli nie to musisz zacisnąć zeby i nie przekraczać zalecanych dawek mleka. Kilka dni i będzie po problemie

Gość Paulisia93
Wypija 120 ml i nie chce wiecej a po godzinie szczegolnie wieczorem placz o kolejna butle probowalam dac wiecej nie dopija. Myslalam czasem ze boli go brzuszek ale dostaje butle i jest ok. Pije z dr browns.

Gość gość
Wiec najlepiej wydłużyć czas żeby wypił te 120. Tez mialam dr Brownsa

Gość Paulisia93
"Z tym mlekiem" chodzi o bebiko czy ogolnie mleko modyfikowane. Moj lekarz twierdzi ze wszystko mu sie unormuje ze tak maja niemowleta do 4m a tu co raz mniej czasu i nic sie nie zmienia polozna byla tego samego zdania.

Gość gość
A dajesz mu wodę? Może to pragnienie a nie głód?

Gość Paulisia93
Daje wose daje herbatke koperkowa hipp pije puki nie pozna smaku a jak pozna zaczyna sie płacz.

Gość gość
Póki

Gość gość
Niezly gigant. Moja ma 7,5 msc i wazy 7,5 kg i wydaje sie pulchna, ma 72 cm. Co do jedzenia, niech je, jak zacznie raczkowac i wstanie na nogi to zrzuci no chyba, ze bedziecie go dalej tuczyc slodkim. Moja teraz np je na sniadanie płatki jeczmienne z owocami, wczesniej kolo 6 jest butla, na obiad rosol z krolika badz warzywa (dynia,ziemniak,brokul,groszek,marchewka,pietruszka), kolacja kasza manna plus banan i awokado. Do picia swiezo wyciskane soki z buraka,jablka,marchewki,gruszki i woda Oczywiscie zero cukru, szczypta soli.

Gość gość
Miałam identycznie zmieniłam mleko na rosmnowskie pomoglo odrazu

Gość Paulisia93
Jakie to mleko ? Moje bylo na nan i nic. Teraz bebiko to samo jakie to mleko rosmanowskie? Jak myslice co jeszcze moze byc tego przyczyna.

Gość gość
8:41 dla chłopców są inne normy wagowe. Córeczka mojej siostry w wieku pół roku ważyła 7 kg (a była pulchna) a mój w tym wieku waży 9,5 kg i nie jest gruby, środek siatki centylowej. Więc nie wydaje mi się żeby dziecko autorki było gigantem. Co do mleka to może po prostu tyle potrzebuje? Może,szybko rośnie lub będzie,duży po prostu i potrzebuje więcej niż inne dzieci?? A może w nocy tyle się domaga bo w czasie snu dzieci rosną więc organizm się domaga?? Rozmawiałaś o tym z pediatra??

Gość Paulisia93
Tak jak pisalam rozmawialam z pediatra i polozna twierdza ze potrzebuje czasu by mu sie unormowalo. Jestesmy mieszkancami wsi wiec wiadomo lekarze i polozne starszych dat ta sama polozna przyjezdzala do mnie gdy bylam niemowlakiem. Dzis to saml zjadl ledwo 120ml po godzinie 50ml dopiero zasnol na drzemke 3 h.

Gość Paulisia93
Chcialabym jeszcze dodać że Moje malenstwo nie jest grube ma fakt policzki ale żadnych faldek ;)