Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnes90

Dziewczyny, czy to jest normalne???

Polecane posty

Gość Agnes90

Ostatnio moja znajoma, raczej drobnej budowy, urodziła naturalnie dziecko ważące ok. 4,3 kg i mierzące ponad 60 cm. Aż mnie ciarki przechodzą na myśl o tym, że można urodzić tak duże dziecko. Moja mama stwierdziła, że chyba musiała się w ciąży obżerać. Czy takie wymiary u dzieci są częste, czy jest to "normalne", a może faktycznie dziewczyna jadła za dwoje i dziecko zrobiło się za duże? Od czego to tak właściwie zależy? Tylko od naszej diety, czy niekoniecznie? Mamy jakiś wpływ na wagę naszego dziecka? Czy dziewczyna, która odżywia się zdrowo, w odpowiednich ilościach, też może urodzić takie duże dziecko?

Gość gość
dziecko pobiera od matki tyle ile potrzebuje, nie obżera sie jak mówi to twoja mama. Swoją drogą, niezły ciemnogród:D

Gość gość
O matko, nie słuchaj takich ciemnot. Znam dziewczyny szczupłe i drobne rodzące duże dzieci i też takie xxl rodzące dzieciątka poniżej 3 kg. To na pewno nie zależy od tego ile jesz w ciąży.

Gość gość
Duże dzieci mogą być konsekwencją nieleczonej cukrzycy ciężarnych A maleńkie-nieleczonego nadciśnienia i problemów z lozyskiem. Jedzenie nie ma wpływu na wagę dziecka.