Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasia R

Mój partner jest od mnie uzależniony. POMOCY

Polecane posty

Gość Joasia R

Witam. Mam na imie Joasia i mam 20 lat, mój partner ma 23 lata i nazywa sie Jerzy. Jesteśmy ze sobą od 1,5 roku. Mam mały kłopot. Dręczy mnie od długiego czasu. Jerzy jest chorobliwie uzależniony od mnie.. Piszemy ze sobą cały czas SMS'y, dzwonimy rozmawiamy przez Skype ( 50 km nas dzieli, nie zawsze możemy sie spotkać). Kiedy idę z kimś na kawę niestety musi przeszkadzać swoją osobą. ( mówie tutaj o zwierzaniu sie z problemów a nie ma ich błachych) ( zawsze to robi) . Czasem mowi mi że tylko dla mnie zyje i że jak mnie straci to nie bedzie miał po co żyć, ze jak ze mną rozmawia to czuje sie szczesliwy, że mnie kocha, ze bla bla (widze w tym sens, jego zycie nie jest łatwe a przez mnie wyszedł z depresji). Dreczy mnie to bo chce troche prywatności zrobić coś bez wiecznego tłumaczenia mu dlaczego mnie nie bedzie i dlaczego nie bedziemy ze soba przez 2 godziny pisać. Wtedy przewaznie daje mi iść np poszkicować w spokoju, albo posprzątać, czy obejrzeć serial. ale kiedy już skoncze.. FALA SMS NADCHODZI.. I znowu pisanie. albo pytania Dlaczego nie pisze Dreczy mnie że niie moge pobyć jeden dzień sama. Odpocząć. Musze z nim pisać.. Czasem nawet zmusza mnie do seksu, a jesli odmowie robi wyrzuty. Pojechał na jeden dzień do swojej rodziny gdzie nie ma zasięgu, powiedziałam że sie ciesze że bede mogła spedzić dzień sama inaczej niż rutyna. Zaczeliśmy sie kłócić. próbowałam mu powiedzieć i nadal próbuje że jak jeden dzień nie bedziemy pisać nic sie nie stanie jednak on zarzuca że nic dla niego nie znacze jeśli tak mowie.. i że jesli chce jednego dnia odpoczynku to odpoczniemy sobie od siebie miesiąc jesli tak bardzo chce "bo po co na jednym dniu sie ograniczać" . Bardzo mocno go kocham, nie chce z nim zerwać, ma wiele bardzo dobrych zalet jak i też np tą wade. Pomożcie mi, jak go przekonać .. co zrobić by dał mi wolność, bym miała swobode , a nie jak w klatce ptaszek.. Jak z nim porozmawiać na ten temat... Nie chce wyłączać telefonu bo to po prostu nie jest ludzkie..

Gość gość
''czasem nawet zmusza mnie do seksu''-faktycznie zaleta, cudowny ten Twój chłop, do psychiatry z nim!

Gość gość
porozmawiaj z nim o tym, najlepiej jeśli pokażesz mu to co tu napisałaś, serio :) To jest trochę już przesada tyle pisać, wyobraź sobie co to by było, gdybyś z nim zerwała, bym współczuł :D

oj, gdybym zerwała było by coś w tym stylu " DLACZEGO WIEC TYLE OBIETNIC MI SKŁADAŁAŚ .. BLA BLA BLA BLAA. I Sądze ze popełnił by samobójstwo.. ( Joasia R, Załozyłam konto ;) )

Gość gość
Tacy faceci nie rozumieją, że nic ani nikt nie jest dany na zawsze :) Widać, że on jest już do Ciebie bardzo przyzwyczajony, a to jest najgorsze, bo teraz właśnie gdybyś zerwała to by Tobie spokoju nie dał. Jesteś dla niego wszystkim co ma, dlatego też chce mieć z Tobą cały czas kontakt, pewnie nie ma żadnego konkretnego zainteresowania, tylko praca-dziewczyna i tak codziennie ;) Pisze to wszystko facet hah

oh, Ma wiele zainteresowań.. Jest wszechstronny zbyt inteligenty.. naprawde. Masz racje tylko co teraz mam zrobic?

Gość gość
Wg mnie jest chory psychicznie. I nie wyleczylas go z zadnej depresji - on dalej ma problemy psychiczne i to powazne!!!

Gość gość
Nie chce cie martwic autorko,ale on juz taki jest i nie zmieni sie,bylam w takim zwiazku przez 4 lata.mial tak samo zalety ale zycie z kims takim na dluzsza mete jest b.ciezkie.ech,szkoda slow

Gość gość
Musisz z nim porozmawiać, bądź poważna, musi do niego dotrzeć, że chcesz mieć trochę prywatności, tylko tak można to zmienić. W razie niepowodzenia lepiej teraz zerwać, niż jak będziesz w ciąży czy po ślubie. Z drugiej strony nie możesz zmusić kogoś, żeby się zmienił, ale lepiej tego spróbować, niż potem żałować ;)