Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyszla tesciowa.kiedy powinna sie zapalic czerwona lampka?

Polecane posty

Gość gość

po czym poznac na pierwszych wizytach ze tesciowa będzie wredna i wtrącalska? kiedy powinna sie mi zapalic czerwona lampka?

Gość gość
tesciowa tez czlowiek, wiec poznajesz wrednosc tak jak u kazdego innego. Po prostu rozmawiaj jak najwiecej na rozne tematy, obserwuj, jak sie zachowuje, jakie ma zwyczaje, co lubi, czego nie, jak prowadzi dom. Dodatkowo wypytaj o nia narzeczonego, niech ci opowie troche historyjek z dzieciństwa, bedziesz miała pogląd.

Gość gość
Nie wiem, mnie "teściowa" jakoś tak odstrasza tym, że wchodzi bez pukania do pokoju mojego faceta, patrzy na mnie tak dziwnie kiedy siedzę na jego łóżku, w dodatku kiedy proponuje nam coś do jedzenia, on zawsze dostaje znacznie większą porcję na talerzu… rozumiem, że to facet i ma większe zapotrzebowanie, ale moja mama uczyła mnie, że gościa należy ugościć tak, żeby nie czuł się pominięty, nawet więcej - powinien czuć się na pierwszym miejscu. I jakoś dziwnie się przez to poczułam. W dodatku traktuje go jak swojego dzidziusia… Zauważyłaś jakieś podejrzane symptomy u swojej?

Gość gość
no zauwazylam ,że na pierwszej wizycie poznawczej zaczela robic ze mną wywiad...wypytywala mnie doslownie o wszystko..o całą moja rodzinę..łącznie z tym gdzie pracują moi bracia i czy sa już żonaci i dlaczego nie :)

Gość gość
To niekoniecznie musi świadczyć o byciu wścibskim, wiadomo - każdy jest ciekawy tego, z kim spotyka się jego dziecko… Fakt, niektóre pytania wydają się trochę nieuprzejme, ale niektórzy mają mniej wyczucia w sprawach towarzyskich ;P Myślę, że dobrze zachować czujność, bez popadania w paranoję. I ktoś wyżej dobrze doradził, że może warto jakoś delikatnie i między wierszami wypytać chłopaka o historie rodzinne, o to czy była bardzo opiekuńcza wobec niego i takie tam... to Ci da jakiś luźny obraz jej zachowań.

Gość gość
a co jesli tesciowa na pierwszej wizycie opowiada jakie ma złe synowe?jedna nie pracuje a druga jest wredna....dziwnie sie czułam słuchajac tego bo ich nie znam jeszcze.

Gość gość
Nawet jak tesciowa okaze sie wredna to i tak niczego nie zmieni - i tak nie zostawisz jej syneczka i bedziesz sie wpychac do jej rodziny desperatko!

Gość gość
Ehe:) ale po slubie juz light:) nie musi miec kontaktu z tesciowka:)

Gość gość
18:20 No niby nie musi mieć kontaktu z teściową ale co bedzie jeśli okaże się, że i jej facet też nie będzie chciał kontktu z rodziną swojej żony:P