Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Abramkaaa

Bóle rąk i drętwienie oraz mrowienie rąk i nóg, a kręgosłup.

Polecane posty

Witam, mam taki problem, że bolą mnie od jakiegoś czasu ręce, ale odnoszę uczucie jakby bolały mnie żyły pod skórą.. aż dochodzi mi to do palców u dłoni.. zastanawiam się czy to mogą być problemy z krążeniem (ogólnie jestem zmarzluch) i do jakiego lekarza się z tym trzeba udać? Zastanawiam się czy to może być od noszenia dziecka, a zarazem siedzącego trybu życia (od czego nabawiłam się skrzywienia kręgosłupa piersiowego), czy może uciskać mi jakiś nerw czy tylko wydaje mi się, że to coś poważniejszego? Byłam u kardiologa (bo mam problemy z ciśnieniem) robił echo serca, ekg i w tej kwestii wszystko w porządku, zapomniałam poruszyć z nim temat właśnie ten, bo lekarz rodzinny wciąż mnie zbywa, a boję się, że mogłam narobić sobie kłopotów antykoncepcją połączoną z paleniem papierosów.. skąd mam wiedzieć czy mam zakrzepy lub inne, a jestem też po cesarskim cięciu więc dodatkowa przyczyna, na przepływy żył to od jakiego lekarza mogę dostać skierowanie? Błagam, pomóżcie, bo mam dopiero 23 lata, a wciąż z deszczu pod rynnę..

Gość gość
mnie drętwieją od kręgosłupa od lat, z tego co piszesz to bardzo prawdopodobne, siedzisz, dźwigasz... możesz się zapisac do chirurga naczyniowego ale póki co spróbuj wzmocnić kręgosłup gimnastyką ;D

Gość gość
Wygląda na rozległy proces o charakterze neurodegeneracyjnym. Unikaj noszenia dziecka i nie pal papierosów. Rób regularnie przysiady i dużo pij. W przeciwnym razie nie dociągniesz do 30-tki.

Gość gość
Idz do lekarz 1 kontaktu, powiedz mu o wszystkim, on da ci skierowanie do odpowiedniego specjalisty. Jak masz skrzywienie kregoslupa to moze do ortopedy, neurologa. I spokojnie duzo mlodych ludzi w tych czasach ma problemy zdrowotne szczegolnie jesli chodzi o kregoslup.

Nie wiem co robisz na co dzień tzn. gdzie pracujesz, ale jeśli prowadzisz siedzący tryb życia lub dużo dźwigasz coś ciężkiego nie wykluczone ,że to kręgosłup właśnie. Podstawa to diagnoza czyli wizyta u lekarza specjalisty, później możesz pomyśleć o podreperowaniu zdrowia https://www.primaveraspa.pl/cennik-pakiety/wczasy-spa-zdrowy-kregoslup/ .Warto skorzystać bo mi pomogło.

Gość justka3
Mnie ręce nie bolały, a drętwiały mi palce i czasem nawet całe dłonie. Zrobiłam chyba wszystkie możliwe badania, prześwietlenie ze skosami itp. Okazało się że to zwyrodnienia kręgosłupa. Pomogła długa rehabilitacja, a najbardziej zabiegi magnetoterapii na które się zapisałam do Natural Medical, tam gdzie miałam też masaż leczniczy na kręgosłup.