Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kobiet po CC

Polecane posty

Gość gość

Mam dwoje dzieci. Miałam CC pierwszą CC znioslam wspaniale jednak po drugiej myślałam że umrę z bolu nie mogłam dojść do siebie. Za dwa lata planujemy trzecia ciążę ale zastanawiam się bo boję się bolu. Znajoma mi powiedziała że im dalej tym gorzej. Ból po 3 C jest jeszcze gorszy niż po 2 . Doświadczone mamy jak wyglądały wasze cięcia? Chętnie poczytam wasze historie ;) pzdr

Gość gość
To jest bzdura. Każda kobieta przezywa cc inaczej. Miałam dwa cesarskie ciecia i zniosłam je tak samo dobrze.

Gość gość
Zrób usg, upewnij się ze swoim lekarzem, czy w ogóle można cię trzeci raz pociąć.

Gość gość
Nie strasz. Ja umierałam z bólu już po pierwszej a planuję jeszcze 2-3 dzieci i prawdopodobnie też będą cc.

Gość gość
A nie masz możliwości urodzić naturalnie? Musisz zakładac z góry cc? pewnie drugą miałaś, bo pierwszy poród cc? Owszem w szpitalu ci zrobią bo dwie pierwsze to cc ale to nie oznacza że kobieta nie jest w stanie urodzić naturalnie.

Gość gość
ja urodziłam sn po cc, bo nikt nie dal mi wyboru! teraz prawdopodobnie czeka mnie operacja i rehbilitacja po tym cudownym i wychwalanym sn, jaki to porod naturalny jest dobry dla kobiety i dziecka. p*****le taka dobroć!

Gość gość
Rozmawiałam z lekarzem. Badał mnie. Narazie wszystko jest w porządku jeśli chodzi o bliznę. Podobno SN to już ogromne ryzyko po dwóch CC. Wolę nie ryzykować.