Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opòźniona123

Dopiero teraz studia. Proszę o rady.

Polecane posty

Gość Opòźniona123

Mam 21 lat i dopiero zaczynam studia nie uważacie że to zdecydowanie za późno. Kiedy moje koleżanki z liceum będę bronić prac magisterskich, ja będę kończyć 3 rok. Przez własną glupote estem opóźniona 2 lata. Straszni mi wstyd z tego powodu ze one będę zakladac rodziny, rodzić dzieci, a ja wieczna studentka. Nieukrywam że chciałabym poznać jakiegoś fakjbego faceta, jak myślicie jak on spokrzy na taką nieudacznicę . 26 lat i pierwsza poważna praca w tym wieku powinna mieć już własne mieszkanie a nie szukać etatu. To nie poważne. Czuję że przegrałam swoje życie, nie ułoże sobie życia, nic mnie dobrego nie spotka. Wszyscy już zaczęli poważne życie tylko nie ja

Gość gość
Nie jest za późno. Poza tym możesz pracować w czasie wakacji lub dorabiać między zajęciami. Wszystko jest do ogarnięcia. A może studia zaoczne? Mogła byś i pracować i studiować. Powodzenia :)

Gość gość
Czy to prowokacja? 2 lata do tyłu to jest nic. Pierwsza praca w wieku 26 lat to jest nic. Jakie przegrane życie.Tu są tacy co pierwszą pracę dostali w wieku 29 lat. Życie czasem różnie się układa. Pooglądaj kursy na youtube, porób darmowe e-kursy jeśli czujesz się mało obcykana.

Gość gość
Walnijcie w leb zamiast sie uzalac. Ja mam 25 lat i koncze magistra, mam kolege rowiesnika ktory teraz poszedl na medycyne. 6 lat studiow. Mialem tez znajomego w wieku 38 lat, ktory robil ze mna na dziennych licencjat. Lyso wam?

Gość gość
Dlaczego nam miałoby być łyso, a nie jakiemuś 38 letniemu nieudacznikowi na wiecznym garnuszku rodziców, który zmarnował pół życia? :)

Gość gość
Glupie prowo. Ja weterynarię skończyłam odbijając 40stki i nie widzę w tym niczego dziwnego. Znam parę osób, ktore drastycznie zmieniły swoje życie po 30tce albo później i śmiać mi się chce z tych dylematów osób 20+ zwłaszcza, że niektórzy potrafią tak na serio rozpaczać, że sobie nie poradzą wśród ludzi młodszych o.. 2-3 lata

Gość gość
09:26 Na garnuszku? Chlop tyral kazdej nocy i sie utrzymywal. Mozna? Mozna.

Gość Temperowka
hahahahaha :D ja miałam dokładnie tak samo , bo miałam 23 lata i rzuciłam studia na polibudzie bo szykowała mi sie druga dziekanka :D i co ? I wkońcu poszłam na to co chciałam czyli na psychologie;) I skończyłam studia zaocznie , pracując równocześnie . Potem na drugimroku zaszłam w ciaże , urodziłam dziecko , skonczyłam studiai się obroniłam . Więc weź przestań tragizować dziewczyno ;) Teraz wybieram się na kurs integracji sensorycznej z firmy Soyer ;) , mam taki zamiar . A ,ze firma ma bardzo dobra opinię to tutaj właśnie skzolenia wybrałam ;)

Gość gość
Studia są dobre w każdym wieku, jeśli masz zamiar się uczyć i jest to kierunek, który cię interesuje. Natomiast dobrze by było, jakbyś poszła na zaoczne, ewentualnie pracowała w takie dni, kiedy nie masz zajęć i weekendy. Jak zdobędziesz licencjat mając 24 lata, a w cv pustka, to na bank nie dostaniesz dobrej pracy. Co do własnego mieszkania to wiesz, nie tak łatwo w 3 lata odłożyć 30-60 tys.

Moim zdaniem na studiowanie nigdy nie jest za późno. Ja sama edukację mam już dawno za sobą ale wciąż staram się inwestować w swój rozwój. Moja siostra niedawno podjęła decyzję o kontynuowaniu nauki ale w Anglii. Byliśmy zaskoczeni tą decyzją ale ostatecznie jest bardzo zadowolona z podjętej decyzji więc i my staramy się ją wspierać. Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany takim studiowaniem zagranicą to polecam ten serwis https://studiujwanglii.pl/. To taka pigułka najważniejszych informacji z tym związanych.

Gość gość
wlasne mieszkanie to dziś towar deficytowy na który niewielu może sobie pozwolić...

Gość gość
Autorko przede wszystkim napisz co chcesz studiować. Bo jeśli wybrałaś sobie kierunek bez przyszłości i dodatkowo chcesz iść na dzienne to lepiej w ogóle nie idź. W obecnych czasach bardziej opłaca się iść na zaoczne i od razu zdobywać doświadczenie zawodowe.