Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Martwie sie o syna 4 l, ze jest za maly. Czy slusznie ?

Polecane posty

Gość gość

Ma 4 lata i 3 miesiace i wzrost 112 cm. Martwie sie czy to nie za mało ?

Gość gość
zerknij w siatki centylowe

Gość gość
Wzrost to kwestia indywidualna. Jeśli Ty i mąż jesteście niscy, to Wasz syn raczej na wysokiego nie wyrośnie. Są siatki centylowe, można zrobić badania, czy jest zdrowy, można poradzić się pediatry. Kiedy ostatnio syn był mierzony? Czy zauważasz, że rośnie? Jeśli powiedzmy od roku nic nie urósł, to tak, powinnaś się martwić.

Gość gość
A co ty autorko chciałaś? 1.80 cm? Przecież na czterolatka przypada 110 cm . Nie znasz się na siatkach, normach czy udajesz?

Gość gość
Moja córka za miesiąc skończy 6 lat i ma 124 cm wzrostu . Wszyscy uważają że jest wysoka, właściwie w grupie przedszkolnej jest najwyższa i żaden chłopak jej nie przewyższa, są o pół głowy niźsi a są w jej wieku. Co ty autorko żartujesz sobie? Ile może mieć czterolatek, 104 - 110 cm a jeżeli jest wysoki to i więcej. Widać że sobie jaja robisz.

Gość gość
Z tego co wiem, 122 cm przypada na wiek 6 lat. Takie są normy , zresztą wie to każdy bo każdy kupuje ubrania dla dla swojego dziecka. Ty autorko może kupujesz bez metek albo nie widziałaś na oczy siatki calowej ? Lekarza zapytaj jak masz dziecko powyżej normy.

Gość gość
Bosze , daj mi cierpliwoś ja w wieku 12 lat nie miałam 150 cm . No w sumie i tak urosłam już od tamtego momentu do dzisiaj 7 cm . Nie ma co się dziwć że matka miała mniej niż ja (150-mama). Dobrze że tatuś córki miał 180 .

Gość gość
Niziutki, mój ma 180 cm, a jest miesiąc młodszy od twojego. Współczuję. Durny temat osoby, która chce się chyba wyłącznie pochwalić. Czy twoje dziecko nie do przedszkola, nie ma kontaktu z rówieśnikami?

Gość gość
Nie robie sobie jaja, mierzony byl w pazdzierniku na bilansie i od tamtej pory urosl o 1,5 cm. Sa chlopcy w jego grupie wyzsi jeszcze. Czemu jaja bym miala robic ?

Gość gość
Uppppp

Gość gość
Myśle że wzrost to sprawa indywidualna. Zależy w dużej mierze od tego jakiego wzrostu są rodzice. Mój 7 miesięczny syn mierzy 84 cm ,waży 9,5 kg(mierzony i ważony był tydzień temu) a 2 latek mojej koleżanki jest tego samego wzrostu i waży pół kg więcej jak mój syn. Ja i mój mąż jestesmy wysocy ( Mierzymy ponad 180 cm) a koleżanka i jej mąż naleźą do niższych ( około 160-165 cm). Jeżeli lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń to oznacza że jest okej.

Gość gość
źle spojrzałam -75-90 centyl! Uważasz że to mało? Mój syn ma dokładnie 5 lat i tyle samo wzrostu.

Gość gość
Martwi mnie tempo wzrostu, 3 mies i tylko 1,5 cm wzrostu to nie za malo ? Czy w tym wieku juz tak szybko dziecko nie rośnie ?

Gość gość
nie rośnie już tak jak niemowlak. to normalne. zobacz sobie na siatkach jak wygląda przyrost wzrostu.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz