Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naciecie krocza przy drugim porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Urodzilam pierwsze dziecko SN bez naciecia bez znieczulenia. Czas porodu 3 h. Waga dziecka byla 3800. Panicznie balam sie naciecia i udalo sie bez bo zapieralam sie "nogami i rekami". Nawet nie peklam. Myslicie ze drugie dziecko tez moge urodzic bez naciecia? Sa tu doswiadczone mamy w tym temacie?

Gość gość
mnie tez nie nacinali, rodzilam 3 razy ale mniejsze dzieci - pierwsze wazylo 3200, drugie 3100, trzecie 2700 :)

Gość gość
byłam nacięta 2 razy ale moje dzieci ważyły każde ponad 4kg.

Gość gość
Ja mam za soba 2 porody naturalne, bez znieczulenia i bez nacinania (w uk tego nie praktykuja). Pierwszy 3 lata temu, niestety peklam i mialam 2 szwy. Drugi tydzien temu i na szczescie wszystko ok tam na dole :) Dwojka dzieci o wadze 4100g

Gość gość
W UK nie praktykuja haha?bo Co ciebie nie nacinali, wiec stwierdzasz ze nie praktykuja?Rodzilam dwa razy I dwa razy mnie nacinali w UK,waga dzieci 3kg I 3,400

Gość gość
Pierwszy poród z nacinaniem, dziecko wazylo 3750g. Przy drugim bylam przygotowana na to samo, ale udalo sie bez nacięcia, zero pęknięcia, a dziecko 4050 g. Chyba zleży od ekipy "obslugujacej" mam wrażenie, ze za pierwszym razem to bylo na weź.wypadek.

Gość gość
3.600 naciecie, 4120 bez, male peknecie na dwa szwy. Niestety mam problemy z nietrzymaniem moczu i pochwa jest luznejsza. Zaluje, ze nie nacieli.

Gość gość
Gosciu z 19.32 W UK wykonuje sie naciecia u 15 % pacjentek. Porownaj to z Polska, gdzie 82% jest cieta.