Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety dlaczego chcecie mieć JEDYNAKA ? Opamietajcie sie

Polecane posty

Gość gość

Dziecko musi mieć rodzenstwo

Gość gość
Mam jedynaka bo sama jestem jedynaczką i wiem jaka to super sprawa .

Gość gość
Ja nie chce mieć jedynaka. Mój synek ma 7,5 miesiąca i jak tylko skończy rok,będziemy starali się o drugie dziecko ;)

Gość gość
Ludzie chcieliby mieć więcej dzieci, ale nie mają na to warunków.

Gość gość
Może i super sprawa mieć rodzeństwo ale po tym co ja przechodzę z małą to nie chce mieć więcej dzieci. Jestem wiecznie sama mam dość dziecka i siedzenia sama w domu.

Gość gość
Jak nie maja warunkow ? Miec jedno a dwa ro zadna roznica, a poza tym jest 500 +

Gość gość
Nie zawsze rodzeństwo jest sobie bliskie, zwłaszcza w dorosłym życiu.

Gość gość
I niby za 500 zł utrzymasz dziecko?

Gość gośćhvbkbkvk
Sama sie opamietaj durna kwoko! Nas na drugie nie stac, chcesz to sobie zrob jeszcze kilka ale innym nie wmawiaj, ze ich wybory i zycie jest zle bo nie jest takie jak twoje! Puknij sie w dynke!

Gość gość
Ja mam czworo rodzenstwa, MASAKRA! Rodzice bardzo szybko faworyzowali część z nas , przez co my dzisiaj zyjemy skłoceni- Ci faworyzowani nawet nie mysla utrzymywać kontaktów ze mną i z bratem, bo przez dlugie lata bylismy ich popychadłami na każde zawołanie... zycie. Mam jedynaka, jak bedzie wpadka bedzie miał rodzenstwo. Swiadomie nie planujemy, towarzysko i w ramach socjalizacji ma tyle zadan, zabaw itp. ze naprawde w domu może pobyć sam i nie wyrosł mi na odludka :), ma juz 14 lat- ma kumpli, przyjaciolki, dom otwarty, zawsze jest sporo ludzi w nim. Pewnie gdybym miała normalne rodzenstwo bym się zdecydowała, ale mojego dziecka na wieczną "walkę" nie zamierzam skazywac... bo podejrzewam, ze mimo wszystko któreś dziecko byłoby mi "bliższe", wiem głupota, ale widze to po znajomych rodzinie- w rodzenstwie zawsze jedno, dwoje dzieci (przy większej gromadce) wybija się w okazywaniu miłosci, atencji (rodzice sami chyba nie zwracaja na to uwagi, na zewnatrz to widac...)

Gość gość
17:52 zgadzam się w pelni. Ja bardziej kocham corkę niz syna, On sobie jakoś sam poradzi w zyciu, a o córę jednak musze zadbac, chocaz nie wiem czy to odczuwa jakoś szczegolnie

Gość SlowianskaLala
Jakbym miala kase to bym mogla miec*****atke. Serio. Ludzi na jedno stac to jedno maja. Tylko u patoli narobi sie dzieci a pozniej martwia sie co to bedzie. Ale martwia sie tylko jak braknie na wodke. Haha

Gość gość
jedna i ta sama durna baba wrzuca te tematy a wy połykacie to jak pelikany... autorka lub autor to troll

Gość gość
Bo nie chcemy miec rozklapiochy jak te wielodzietne.

Gość gość
Nie,oczywiscie,jedno dziecko a dwoje to zadna roznica.Nie wiem jaki tepak moze tak napisac.Juz przy jednym dziecku jest duzo pracy,wyrzeczen,a co dopiero przy dwojce.Poza tym nie kazdego stac na kolejne a argument z 500+ uwazam za z d**y wziety bo nie po to rodzi sie dzieci aby tylko dostac te 500+.A co bedzie jak program skonczy sie?Ludzie dzieci narobia a pieniedzy zabraknie.To jest dopiero skrajna nieodpowiedzialnosc.Odpowiedzialnoscia jest posiadac tyle dzieci wiedzac,ze bedzie sie wstanie wychowac je i utrzymac.

Gość gość
a ja mam jedno i uważam, że nie zyję na tym świecie po to aby zapieprzać przy dzieciach. Na kobiety mające po kilkoro dziec***atrzę jak na osoby pozbawione logicznego myślenia, uważam, że z nimi nie jest do końca dobrze umysłowo, bo kto o zdrowych zmysłach pakuje się sam w zapieprz 24 godzin a dobę na całe życie, bo najpierw dzieci a później wnuki. Mam w pracy już babę po 50, czworo dzieci i teraz już 4 wnucząt, babsko nie ma czasu się po d***e podrapać, a swoim wyglądem odstrasza innych.

Gość gość
Pewnie gdybym miała normalne rodzenstwo bym się zdecydowała, x Nie rodzeństwo. Gdybyś miała normalnych rodziców, którzy traktowaliby was jednakowo.

Gość gość
Ja chce miec jedynaka bo nie mam warunków. Po pierwsze ciąża ze względów zdrowotnych wiąże się z dużym ryzykiem dla mnie. Po drugie mamy malutkie mieszkanie i po prostu nie mam tyle miejsca żeby kazdy czul się komfortowo. Po trzecie nie zarabiamy za dużo i do tego spłacamy kredyt. I nie argumentujcie mi ze dają 500zl bo za takie pieniądze niewiele można kupic małemu dziecku.

Gość gość
Dlaczego MUSI mieć rodzeństwo? bo co?

Gość gość
20.22 Ja mam jedno a rozklapciocha gorsza niz te co maja 5 dzieci wiec nigdy nic nie wiadomo.

Gość gość
A ja jestem z domu jedynaczka. Też chciałam mieć jedno dziecko, aby zapewnić mu wszystko z najwyższej polki. Heh ale zaszlam w ciążę i urodziłam trojaczki:-) mąż przeszedł już wazektomie i koniec:-)

Gość gość
Musi, bo co? Ja mam brata i owszem, fajnie jest mieć rodzeństwo, mamy dobry kontakt. Ale znam też sporo jedynaków, w tym mojego męża. Nie są to osoby rozpieszczone czy niesamodzielne, wręcz przeciwnie, mój mąż od swoich rodziców dostaje mniej wsparcia niż ja od moich. Znam też wiele osób, które swojego rodzeństwa wręcz nienawidzą, kłócą się albo nie utrzymują ze sobą kontaktu. Na to nie ma reguł, a wiele zależy od wychowania (np. my z bratem zawsze dostawaliśmy od rodziców ochrzan i kary za to, że się ze sobą kłóciliśmy, w efekcie mamy dobre relacje, bo musieliśmy pracować nad tym, jak się dogadać). A dlaczego chcę mieć jedynaka? Bo uważam, że nie sztuką jest narobić sobie dzieci, tylko sztuką je utrzymać i wychować w dobrych warunkach. Póki co dopiero zabieramy się za zakup mieszkania, chcemy też kilka lat pożyć we własnym mieszkaniu w spokoju we dwoje, a pierwsze dziecko planuję urodzić po trzydziestce. Nie chcę mieć do czynienia z dwójką małych dzieci, a na rodzeństwo z dużą różnicą wieku będę za stara. Poza tym nie stać nas na duże mieszkanie, a nie chcę, żeby dzieci chowały się ściśnięte w jednym pokoju.

Gość gość
Mam jedynaka bo miałam dwoje rodzeństwa i zawsze chciałam być jedynaczka

Gość gość
Po co tłumaczyć się jakiejś tępej babie niech idzie stąd i się czymś zajmie juz z pięć tematów podobnych zalozyla głupia i znudzona :p nie piszcie nic

Gość gość
A ty podbijasz ten temat sprochniala locho

Gość gość
Większości z forum wszystko nie pasuje. Jedno dziecko? Źle. kilkoro? Źle. bez dzieci? Źle. heh

Gość gość
Kobiety? a twoim zdaniem debilko tylko kobiety to ustalają? Facetów się zapytaj.

Gość gość
A ja będę miala jedynka z wygodnictwa i lenistwa i dobrze mi z tym mam tylko 1 życie i chce coś mieć z niego dla siebie

Gość gość
Jestem jedynaczką i jest mi z tym ciężko, dlatego mam 2 dzieci a ty autorko nie wiem co cię interesują cudze dzieci, to one będą najwyzej nieszczęśliwe z powodu braku rodzeństwa nie ty.