Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorączka u dwulatka pomóżcie!

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 39,5 stopnia gorączki. Dałam jej już dwa razy nurofen ale po 3 h wraca. Drugi raz dostała syrop o 16 h, o 17 spadła i teraz znowu urosła, a ja do 21 nie mogę jej nic podać. Co mam zrobić żby jej inaczej zbić gorączkę? W wodzie dostaje drgawek także to odpada. Jutro dopiero idę do lekarza.

Gość gość
Nikt nie wie jak zbić gorączkę? Jestem sama w domu z dzieckiem bo mąż w pracy i nie wiem co robić.

Gość gość
Zimne okłady.

Gość gość
Nalej zimnej wody dolej kieliszek octu i rób zimne okłady na czoło. Nie panikuj,u małego dziecka temperatura zawsze jest dużo wyższa niż u dorosłego,a musisz wiedzieć że wieczorem temperatura wzrasta. Będzie ok.

Gość gość
U takich maluchów lepiej sprawdzają się czopki,może ktoś by Ci mógł skoczyć do apteki?

Gość gość
Apteka niestety do 20. Ale na pewno zaopatrzę się na przyszłość w czopki. Okładów sobie nie da zrobić. Wyrywa się i płacze. Wykąpałam ją jednak w wannie. Ale nie z długo. Temperatura spadła o jeden stopień. Czekam do tej 21 żeby podać jej nurofen a jutro do lekarza. Taką wysoką gorączkę miała nie raz ale syrop pomagał nawet na 8 h ale dzisiaj mnie to zaskoczyło.