Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlę przestało pić mleko

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, od paru dni moja córka nie chce nawet spojrzeć na butelkę z mlekiem. Ostatnio jeszcze normalnie zjadła 150ml dopóki w nocy nie zwymiotowalam i od tamtej pory zaciska usta jak chce jej dac. I nie chodzi o butelkę bo wodę mi piję normalnie. Próbuje jej podać kleik ryżowy ale też ciężko. Wprowadzam już pokarm stały odkad skończyła 4mc ale na samych warzywach przecież nie pociągnie długo. Macie jakieś rady? Lekarz mi nic nie powiedzial, bo dziecko nie gorączkuje, nie marudzi, jest taka jak zawsze.

Gość gość
a ile dokładnie miesięcy ma Twóje niemowle?

Gość gość
4,5 mc

Gość gość
może ją przygłodź trochę. Jeśli zwymiotowała raz to raczej problemu być nie powinno z mlekiem. Jaki ma smoczek, nie za mały lub za duży? Mój synek jak zaczął jeść stałe to musiałam mu od razu na większy smoczek zmienić bo z łyżeczki łatwiej i szybciej niż z butli. Córka mi tak wymyślała ale była starsza ok 6-7 miesięcy to dałam jej kaszke i już mleko nie smakowało..

Gość gość
Trzeba bylo karmić piersią. Nie dziwie się że nie chce tego syfnego nleka. Spróbuj sobie czy ty byś sie tego napila.

Gość gość
Za wcześnie rozszerzasz dietę. Teraz rozszerza sie dietę po 6 miesiacu bez względu czy dziecko karmi się piersią czy mm.

Gość gość
Ma smoczek 2 czyli 3-6 mc i leci dość szybko, wodę też z takiego piję. Co do komentarza o kp, daj sobie spokój z swoim pitoleniem. Nie znasz sytuacji to idź się wymadrzac gdzie indziej, nie gadasz na temat i nikt cię o wypociny nie prosił.

Gość gość
Rozszerzam dietę tak jak polecała mi mama, która nas trójkę wychowała i kieruje się opiniami kobiet doświadczonych, a nie naukowców w laboratoriach czy polityków w parlamencie europejskim. Oczywiście pediatra również nie widzi przeciwwskazań, jeśli dziecku nic nie dolega :)

Gość gość
Pediatra to nie dietetyk. Takie zalecenia sa juz przestarzałe.

Gość gość
A niby dlaczego nie karmisz piersią?

Gość gość
Być może, dla kogoś kto kieruje się tym co dyktują nam ludzie, którzy nawet wychowaniem dziecka się nie zajmują. Ale ja ufam mojej mamie i babciom, które wychowały swoje dzieci i wnuki i zyjemy. Z resztą nie k tym tutaj rozmowa

Gość gość
Nie karmie z pewnych powodów, o których tutaj nie będę pisała. Sama śmiałam się z kobiet karmiących mm, więc nie robię tego z wygody. Proszę nie drążyć tego tematu bo nie o tym tutaj chciałam porozmawiać

Gość gość
A ja kp i dziecko w wieku 5 miesiecy odrzucilo cyca wiec chyba nie w tym problem.Dalej nie lubi mleka .Daje jej kaszki zupke i czasami zje troche mm pomieszanego z kaszka ryzowa smakowa z butli.

Gość gość
mój tez miał 3 dni jak nie chciał mleka, podawaj produkty mleczne na łyzeczce w formie kaszki mlecznej

Gość gość
A ja kp i dziecko w wieku 5 miesiecy odrzucilo cyca wiec chyba nie w tym problem.Dalej nie lubi mleka .Daje jej kaszki zupke i czasami zje troche mm pomieszanego z kaszka ryzowa smakowa z butli.

Gość gość
A mama nie potrafi doradzić skoro tyle dzieci wychowała? A to że śmiałas się z karmiących mm to tez wcale dobrze o tobie nie świadczy. Teraz masz za swoje, podobni do ciebie gardza tobą za to samo.

Gość gość
Smialas sie z innych to teraz masz za swoje. To taka kara

Gość gość
śmieszne jest dla mnie karmienie mm z lenistwa. do dziisaj. ja nie karmie z lenistwa. poza tym ta rozmowa niw tyczy sie kp czy mm, nie wiem czy potraficie czytac ze zrozumieniem, wiec napisze to duzymi literami.