Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuszek

Polecane posty

Gość gość

Witam moja córka ma 6 tygodni i nigdy nie chciała leżeć na brzuchu teraz byliśmy u lekarza i również zalecił jej częste leżenie na brzuchu ale ona nie chce jak tylko kładę ja na brzuchu zaczyna się drzec że aż cała czerwona się robi. Co mam robic?

Gość gość
Miałam identycznie. Nacisk wszystkich dookoła, żeby kłaść dużo na brzuszku ale moja mała nie chciała. Kładłam ja na chwilkę póki nie zaczęła marudzić. Nie chciałam, żeby ta pozycja kojarzyła jej się z jakimś przymusem. Z czasem zaczęła leżeć coraz dłużej, szczególnie jak nauczyła się przewracać na boki, bo sama już mogła zdecydować ile będzie to trwało. Jeśli bardzo chcesz, to kładź ją u siebie na kolanach, z czasem trochę tak, trochę na kocyku. Ja tak robilam.

Gość gość
A kiedy dziecko zaczyna przewracac się na boki? Czasem na kolanach dłużej polezy ale na kocyku to jakaś masakra

Gość gość
U mnie jakieś 2 miesiące jak zaczęła w miarę świadomie. Wcześniej jej się zdarzyło ale nie było to celowe. Może najpierw kładź ja na pleckach, a potem na brzuszku? kłądź ja tak, zeby widziała Ciebie

Gość gość
Ja jak kladlam na brzuchu to staralam się odwrócić uwagę dziecka na jak najdłużej ,tzn pokazywalam kolorowe zabawki etc,cokolwiek żeby tylko dziecko się zapatrzylo i trochę na tym brzuchu polezalo. Dzieci nie lubia leżeć na brzuchu ale trzeba tego pilnować.

Gość gość
Dzięki za rady na pewno spróbuję

Gość gość
Mój też niechcial kladz na chwilkę albo kladz sobie na brzuchu bedzie cię czuć itp nawet jak siedzisz połóż się na poduszce tak lekko i połóż babla na brzuchu nawet 30 sekund ale często przyzwyczaili się i zacznie to lubić. U nas pomogła ale to na troszkę późniejszym etapie mata z dużą ilością zabawek.