Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jedynaka

CHĘĆ I STRACH NA 2 DZIECKO

Polecane posty

Gość mama jedynaka

jestem mama 3 latka. wcześniej byłam zwolennikiem posiadania 1 dziecka.Oboje z męzem jesteśmy jedynakami i nie przeszkadzało nam nigdy zbytnio nie posiadanie rodzenstwa. Od jakiegos jednak czasu mam przeczucia i chęc posiadania jeszcze 1 dziecka, maz chce-bardziej ode mnie. I o ile chęć już jest, to strach rośnie na samą myśl. Przed czym?? a no boje sie ze dziecko moze byc chore, tyle sie slyszy, widzi, czyta o chorobach dzieci.boje sie. ten strach mnie paralizuje. powiedzcie mi czy tez tak mialyscie, jak odpedzic takie mysli? i czy decdyowac sie mimo takiego duzego strachu?????

Gość gość
witaj w klubie ja mam 3,5 latkę i boję się mieć drugie córka jest alergikiem męczy się choruje poza tym koszty wizyty lekarskich i leków są ogromne jak sobie pomyślę że mialabym drugiego takiego alergicznego maluszka .... mamy też kredyt a kokosów nie zarabiamy córeczka jest cudowna mądra i daje mi wiele szczęścia i radości ale niestety nie będziemy mieć drugiego

Gość mama jedynaka
a maz chce? bo moj mnie namawia ale ja sie boje. boje sie tez strony organizacyjnej ale to pewnie przyjdzie z czasem.

Gość gość
przeczytaj pajacu-ona chce ale sie boi. a ty ze nie chce, bosheee co za tuman.

Gość gość
Ja toż niby bym chciała ale z drugiej strony... Dziecko tez silny alergik, pomocy bym przy dzieciach nie miała bo nie mam już rodziców. Geny chyba też fatalne... Nie chciałabym by moje dziecko ciężko chorowalo. Mamy toż mieszkanie w bloku 3pokoje ale ja chce mieć salony i osobno sypialnie. Na większe mieszkanie nas nie stać. Auto tez niedługo trzeba będzie zmienić. Szkoda mi biustu i ogólnie figury bo sporo musiałam się namęczyć by wyglądać tak jak teraz. Znowu bym przytyła i znowu odchudzanie... Mąż chciałby mieć drugie dziecko ale ja widzę za dużo przeciw.

Gość gość
Ja bym chciala kolejne dziecko. Mam niespelna 5latke. Drugie dziecko stracilam w 5 miesiącu ciąży, przezylam to bardzo. Strach paralizuje mnie przed powtórka. :( nie wiem czy jeszcze dam rade i sie zdecyduje...

Gość gość
Myślę, że histeryzujecie. My nie mamy dzieci, ale właśnie są bliźniaki w drodze. Trzeba będzie sobie radzić z dwójką małych naraz. DAMY RADĘ. :-)

Gość gość
autorko ile masz lat?

Gość mama jedynaka
ale tu nie chodzi o strach czy sobie poradze czy nie. ja sie boje ze moze byc chore... :/ to mnie paralizuje.