Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwrot kupionego uzywanego wozka na allegro

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę oddać używany wózek który kupiłam na allegro z osoba prywatna?

Gość gość
oczywiscie, ze tak!!! prawo mówi o możliwości rezygnacji i zwrocie zakupionej rzeczy przez internet do 14 dni od daty zakupu; obojetnie czy jest ona używana czy też nie- ze sklepami stacjonarnymi to inna historia (to jest wola sklepu i to oni wyznaczaja czy zwroty honorują i jeżeli tak to do ilu dni) pokop w prawie konsumenckim, ale ja juz zwracalam nie raz kupiona w sieci rzecz, bez zadnych problemów :)

Gość gość
To prawo o którym pisze gość powyżej dotyczy tylko firm. A jeśli kupujesz od osoby prywatnej- nie, nie ma ona obowiązku przyjmować zwrotu. Zostaje ci negatywny komentarz, a przy naprawdę poważnym przypadku (jak sprzedaż zniszczonego towaru który nie nadaje się do użytku) zgloszenie na policję. Ale z samej zasady sprzedający nie ma obowiązku przyjąć zwrotu.

Gość gość
Wszystko zależy od dobrej woli kupującego

Gość gość
A reklamacja?

Gość gość
Używany wózek zakupiony na Allegro możesz w dowolnym czasie oddać komu tylko chcesz. Jest Twój, a więc Ty decydujesz. Problemem może być zakupiona wraz z wózkiem osoba prywatna. Chyba, że to komplet.

Gość gość
A dlaczego chcesz go oddać? Uszkodzony?

Gość gość
Ja prdl, jak ja nie lubie takich autorek. Najpierw zakłada temat, pyta, a potem nie odpowiada, znika i chooy:O