Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój kot został pobity przez innego kota

Polecane posty

Gość gość

Przyszedł kulawy i jeszcze skakał z tą bolaca łapa. Prawdopodobnie pobił go inny kot taki szary skurfiel, bardzo agresywny. Teraz biedak nie może zasnąć

Gość gość
Przykryj go kocykiem i niech śpi. Zaszczep go jak wyzdrowieje bo mógł się zarazić jakimiś choróbskami

Gość gość
teraz go pilnuj zeby nigdzie nie poszedl. ja tak mialam, przyszedl moj biedaczek po 3 dniach obity i niedopilnowalam zeby go na rekach wyniesc do stajni wieczorem. myslalam ze sam pojdzie tam na noc do spania bo tak poturbowany jest. a on znowu poszedl kulejac oslabiony z domu na wloki i rano go znalazlam potraconego na poboczu drogi. panie swiec nad dusza Puszka okruszka, byl wspanialym kotem :/

Gość gość
Czy wy wszyscy poszaleliscie?? Z takim kotem sie idzie do weterynarza od razu..masakra:O

Gość gość
ta na wsi malo kto chodzi z kotami do weta. jak jest troszki poturbowany to wydobrzeje sam, moze mu zostac zgrubienie na lapce i moze po tym troche kustykac ale to bedzie dla niego nauczka by sie nie wloczyl po wiosce

Gość gość
jasne bo wszystkich stać na weterynarza :/ wiele razy kot chodził poturbowany i po kilku dniach dochodził do normy. ostatnio kotek przyszedł kulawy i przy dotknieciu jego tylnej lapy piszczal z bólu, parę dni minęło i teraz biega normalnie

Gość gość
na wsi to normalne że koty chodzą kulawe i jakoś nikt nie robi z tego szumu

Gość gość
ale do dzis mam wyrzuty ze go nie zanioslam wieczorem i nie zamknelam w stajni zeby tam spal do rana. moglby zyc Puszek okruszek teraz ;/

Gość gość
Po co wam koty, jak o nie nie dbacie?

Gość gość
stlukl to jakiś kocur to nic poważnego wyjdzie z tego

Gość gość
bo jest bieda i dlatego! A koty na wsiach mnożą się jak króliki

Gość gość
To trzeba koty kastrować, można załatwić z fundacją, żeby było za darmo. Wystarczy wejść w google, kocie strony itp., wiele lecznic robi to za darmo w marcu, albo jakiś inny termin, ogłaszają się. Macie koty, żeby się nad nimi znęcać i tyle ☹

Gość gość
Jestem ze wsi i u nas jakoś ludzie zmądrzeli, teraz dużo ma wysterylizowane suki, kocice, wykastrowane psy i kocury, jakoś powoli ogarnia się problem niechcianych zwierzaków. Jedni wyrzucają tu z samochodów, zawsze coś łazi bezpańskie i tak ☹

Gość gość
wypuszczając kota ze swojego domu, nie wyzbywasz sie odpowiedzialności za niego. koty maja swoją naturę i być może twój kot zaszedł czyjś teren.

Gość gość
Ludzie mają tysiące razy gorsze problemy niż obolala kocia łapa. Weterynarze tylko wyciągają pieniądze na jakieś bzdury a kot wyleczy się sam

Gość gość
tak, nie bede nigdy kotow sterylizowac bo potem robia sie leniwe i traca dryg do polowania, a to jest wies a nie miasto i maja lowic myszy a nie o*******lac sie!

Gość gość
Kot niczego nie traci, oprócz tego, co mu usuną podczas kastracji. Nie znaczy terenu sikiem, więc wokół chałupy mi nie śmierdzi, nie tyje, ani nie traci instynktu łowieckiego. Mam 2 kocury kastraty, rewelacyjnie się spisują w roli łowców, nie mają skłonności do włóczenia się po wsi i nie narobią kociąt, które skończą w w wiadrze z wodą albo zakopane żywcem do ziemi czy wyrzucone. Stać mnie na weterynarza, więc je mam i 2 psy do tego to wystarczy. Po co komu koty i psy, jak jajek nie znoszą, niby można to zjeść, ale świnia czy cielak smakuje lepiej?

Gość gość
Gość 12:52 Gdzie takie średniowiecze? Pochwal się, bo to ciekawe skąd się biorą ludzie z takim myśleniem i poza tym musisz mieć z 60 lat, młodzi tacy zacofani nie są ☺

Gość gość
niestety są, takie tępaki, że ludzkiej antykoncepcji nie ogarniają. Weź, przestań, ludzie mają takie problemy na wsi, że sami mnożą się jak króliki i wpędzają w biedę. Nie oczekuj, że się kotami zajmą. Kot ma się sam używić tym, co złapie albo wygrzebie w śmieciach. Jak zachoruje ma zdechnąć bez pomocy, taka wieś, nie zmienisz tego ☹

Gość gość
na kota stać a na weterynarza już nie....smutna jest mentalność ludzka.

Gość gość
no i teraz po czytaniu tego wątku nikt mi nie wmówi,że wieś to nie jest stan umysłu

Gość gość
Tak się białaczka kocia roznosi. Pobiją się, pogryzą i masz babo placek :-(

Gość gość
wczoraj bolała go ta łapa, kustykał jak stara kaleka, piszczal i warczal przy dotyku a dziś ani śladu po bólu!! chodzi normalnie, łapa przestała boleć i po co WETERYNARZ ja się pytam?? Chyba po to by skasować za jakieś niepotrzebne badania i zastrzyki :o kot sie sam wylize, a bolaca łapa to mały problem

Gość gość
pierwsze słyszę że kastruja za darmo!! ściągają z ludzi pieniadze i tyle!! To nie my znecamy się nad kotami tylko Ci którzy biorą za to pieniądze!!! kastracja powinna być wykonywana za symboliczną kwotę a nie za setki złotych. na wsi ludzi na to nie stać jak po podwórzu biega pięć kotów !!

Gość gość
"Zaszczep go jak wyzdrowieje bo mógł się zarazić jakimiś choróbskami" Logiczne I sensowne. W kraju w centrum Europy wiedza o szczepieniach kwitnie.

Gość gość
na nic nie będę go szczepic !!! dopadnie go choroba to się wylize a i nie zachoruje już drugi raz !!!

Gość gość Gosi
może faktycznie weterynarz nic nie poradzi, jeśli człowiek ma nie po kolei w głowie. Już prdzej psychiatra. Poradnia zdrowia psychicznego przyjmuje bez skierowania od lekarza rodzinnego i w dodatku za darmo. Radzę skorzystać, kotom nie pomożecie, ale ratujcie przynajmniej siebie. Ludzi upośledzonych psychicznie jest stanowczo za dużo. Najlepszy przykład to forum ☺

Gość gość
Gość 16:00 pierwszy w kolejce do tego specjalisty, a potem jeszcze okulista i laryngolog potrzebny i tyle ☺ Nie widzi, nie słyszy o oczywistych sprawach☺

Gość gość
Na wsi to ludzi nawet na rozum nie stać, więc nie ma co oczekiwać, że się zaopiekują jak należy dziećmi i zwierzętami. Potrafią tylko rozmnażać, nic więcej

Gość gość
jak nie mieszkata na wsi to się niewypowiadajta! koty tu nie śpią w lozkach w sypialni jak te wasze miastowe pchlarze co nie tolerują laktozy i srake mają po byle czym! ja wykastruje kocura i wydam na to parę stow i jeszcze jakieś szczepienia a na drugi dzień potraca mi kocura i kasa w błoto pójdzie! kot sie sam uodparnia na choroby i sam się leczy. Tak jak go natura stworzyła. A lekarze od zwierząt to tylko zarabiają jak jakiś paniczek ze sraka w gaciach biegnie do weterynarza bo mu kot kichnal! hahaha