Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko zaczyna domagać się mm. jak to zmienić? chce nadal kp.

Polecane posty

Gość gość

Skąd wiem ze się domaga? Ano stąd, że wieczorem od kilku tygodni codziennie nie chce ssać piersi, od razu wypluwa, złości się, drażni go ssanie, robi nam tzw.jesien średniowiecza. Kiedyś nie wytrzymałam i podałam mm - od razu syty i zadowolony. Problem w tym ze ostatnio ok.10 rano ma ten sam problem, nie chce ssać piersi mimo wielu przystawiań a widać ze hest głodny bo ani zabawa ani noszenie ani nic nie pomaga. Jak temu zapobiec? Chce nadal karmić piersią. Nie chce by mi laktacja się zmniejszyła całkiem. Dziecko ma 5 miesięcy i tydzień.

Gość gość
Przepraszam zle napisalam, dziecko ma 5 lat i tydzien.

Gość gość
11:05 wstydź się pomarańczowa prowokatorko. Wpis z 11:05 to oczywiście durne prowo. Lepiej ci kretynko? Masz coś z głową? 11:05 to oczywiście nie mój wpis. Autorka.

Gość gość
Jesli chcesz dalej karmic piersia, nie podawaj mm. Innej opcji nie ma.

Gość gość
powodem marudzenia nie konieczeni jest glod. Moze zaczynac zabkowac. Dziasla bola na dlugo przed pojawieniem siepierwszefgo zabka. Moja wlasnie kolo piatego miesiaca zaczela odstawiac cyrki przy karmieniu. Karmilam chodzac i spiewajac, po pierwszych paru minutach sie uspakajala i ssala normalnie. cierpliwosci ;)

Gość gośćiowa nad gosciowami
Sprawdź smak swojego mleka czy nie gorzkie, a butelkę kup taka z ochrona odruchu ssania zeby nie ciągnął za szybko mleka bo moze mu o to chodzi ze z cycka mu wolniej leci

Gość gość
Jak dziąsła bolą, to dziecko piersi za cholerę nie złapie, bo pierś jest miękka i dziecko nie ma ulgi w przeciwieństwie do smoczka, którym sobie te dziąsła trochę potrze. Jak cię skóra swędzi to chyba nie miziasz jej wacikiem, tylko drapiesz twardym przedmiotem, czy paznokciem. Chcesz kp? Masz 3 wyjścia. Posmaruj przed karmieniem dziąsła dziecka przeciwbólowym żelem, albo odciągaj i dawaj w butelce, lub kup silikonowe nakładki na brodawki w aptece.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi :)