Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość9949

Przyszłość,związek

Polecane posty

Gość gość9949

Witam mam 23 lata moja dziewczyna ma 22,jestesmy razem ponad 2 lata.Od pewnego czasu zastanawiamy sie nad przyszlościa tzn.ślub,budowa domu itp,Mamy razem juz pewną kwote aby rozpoczać cokolwiek,więc z tym nie ma problemu.Jednak stał sie problem,z krórym nie moge sobie poradzic.Otóż jej rodzice chcą pierw zaczac budowe,dom,dziecko ,slub itd,jednym słowem odwrotnie niż to moi rodzice uwazają.Zaczął sie spor ,kłotnie,i męcze sie z tym od pewnego czasu,kazda ze stron ma inne zdanie i pogląd,a ja w tym wszystkim taki glupi Jasiu :)Przez to pokłocilem sie z dziewczyną,kazdy twiedzi inaczej,nie potrafimy teraz sie dogadac,i zaczynamy sie od siebie oddalac .Nie mam pojecia co zrobic w takiej sytuacji

Gość gość
niech zgadnę, ta kwota jest od jej rodziców?

Gość gość
Nie,Ona ma swoją i ja mam swoją kwote

Gość gość
jest kilka możliwch powodów -jej rodzice nie chcą wspólnoty majątkowej na dom (zwłaszcza jeżeli to oni go głównie będą finansować) -chcą żebyście mieli gdzie mieszkać jak wam się dziecko urodzi, a nie u nich -po prostu widzą, że to związek dwóch dzieciaków i guzik z tego jeszcze może być bo jesteście bardzo młodzi i najwyraźniej wcale tak dobrze niedobrani, a dwa lata to nic

Gość gość
A nie mozecie a nawet musicie usiasc i dojsc do porozumienia ze swoja dziewczyna, ustalic konkretne rzeczy tak jak wy chcecie a nie jak chca wasi rodzice. Jak ja bym sie mamusi sluchala to pewnie byla bym 30 letnia panna z dwoma doktoratami na 3 studiach wygladu okularnicy i szarej myszy biurowej bez zadnych uciech i rozrywek zyciowych.