Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie zabezpieczenie anty po 5 dziecku ? Pomozcie

Polecane posty

Gość gość
15:01 dobre. Tego jeszcze nieslyszalam:) czas zastosowac:)

Gość gość
teraz dająjak puste pisowce dają za darmo 500+ to babo rozmnażaj się

Gość gość
Za wazektomie sie placi, mozna znalezc w necie, ale i tak wyjdzie mniej niz za dziecko.

Gość gość
Kup sobie wibrator

Gość gość
Przy 5 dzieci. Odstawic sex. Ze wogole jeszcze wam sie chce:(

wait wait wait:D klabzdry w związkach ZMUSZAJĄ PARTNERÓW DO OKALECZENIA, czy ja czegoś nie zrozumiałam, sunie?:D i grzeczne kundle się kastrują? a jak kundel rzuci sunię i będzie chciał mieć inne szczenięta?

Gość gość
Widze ze te 5 razy to antykoncepcja sie nie udala. Mnozysz sie jak szczur. Skoncz calkiem to robic no chyba ze twoja rodzina bedzie 20osobowa

Wazektomia jest małą chirurgiczną procedurą mającą na celu doprowadzenie do niepłodności mężczyzny. J x popiertoliło Was, kurvy?:o szczując cipą zmuszacie ludzie do samookaleczeń?:O

Gość gość
brokeninside87 nie wiem co będzie jak kundel sunię rzuci, chłopa swojego zapytaj albo tatusia :) wtedy się dowiesz

Gość gość
A myslisz ze kobieta biorac latami hormony się nie okalecza ?? Wazektomia zreszta jest odwracalnym zabiegiem

Gość gość
Brokenowej tego nie tłumacz, ona jest wyhodowana na wycieraczkę mężulka i zdebilała wsiura nawet nie wie, że wazektomia jest odwracalna :D Matko jakim nieukiem trzeba być hahaha

Gość gość
brokeninside87 dziś wait wait waitsmiech.gif klabzdry w związkach ZMUSZAJĄ PARTNERÓW DO OKALECZENIA, czy ja czegoś nie zrozumiałam, sunie?smiech.gif i grzeczne kundle się kastrują? a jak kundel rzuci sunię i będzie chciał mieć inne szczenięta? xxx Otóż chłopczyku: wazektomia jest odwracalna, a lata brania hormonów okaleczają gorzej uwierz mi. Oczywiście kobietę można wyzwać od suk, klabzder, ku/rew i czego tam jeszcze kiedy myśli o swoim ciele ale już nad facetem trzeba rozpaczać jak to się go "okalecza" - no cóż mizoginizm tego forum sięga zenitu Oj dziecko kochane, idź lekcje odrabiać albo na sankach pośmigaj.

Gość gość
Wzektomia może być odwracalna, ale nie w każdym przypadku się to udaje. Bardzo często się nie udaje. Mój mąż zrobił wazektomię jak tylko postanowiliśmy, że na 100% nie chcemy mieć dzieci. Mi pigułki nie służyły i mąż nie chciał żebym się truła. Mamy po 35 lat więc do menopauzy jeszcze daleko. Zabieg jest szybki i nieszczególnie inwazyjny, kosztował coś około 1500 zł.

Gość gość
Spirala to srodek wczesnoporonny (dochodzi do zaplodnienia, ale zmieniona przez dzialanie spirali sluzowka macicy odrzuca zarodek i ten sie nie zagniezdza). Tabletki (z cala pewnoscia jednoskladnikowe, co do dwuskladnikowych, wyniki badan sa niejednoznaczne) rowniez, choc sie o tym nie mowi (czasami opisane w ulotce, czasami nie).

Gość gość
gość dziś Doucz się. Spirala zbudowana jest między innymi z miedzi, która jest plemnikobójcza. Piguły nie dopuszczają do jajeczkowania, to jak mają być wczesnoporonne idiotko, skoro nie ma jajka?

Gość gość
Niby mowia, ze wpadka z glupoty, ale ja autorko mam ten sam problem, co Ty. Zaliczylam dwie wpadki, pierwsze planowane. Planowane udalo sie zaraz w 1 cyklu. Bralam potem normalne tabletki Naraya. Co do drugiego to powiedzielismy sobie a jak sie uda to bedzie rodzenstwo, i co, pyk od razu ciąża jak tylko przestalismy sie zabezpieczac. Potem minipigulka plus guma w potencjalne dni plodne. Pigulke bralam o tej samej godz, nie zapomnialam. Mimo tego wpadlismy. Kobiety sie lecza zeby miec dzieci, a my mamy odwrotny problem, wystarczy jeden raz i juz jest. Teraz stosujemy gumke plus oczywiście tabsy. Za duzy strach jest.

Gość gość
Rach-ciach autorko ...sklapelik meżowi pomoże bo czemu TY masz sietruć tabletkami ???. W USA są popularne zabiegi u kobiet na jajowodach . Tak na marginesie .

Gość gość
Nie w szpitalu, bo w naszym kraju NFZ za to nie zwraca. Ale są gabinety w prywatnych klinikach. To jest 15 minutowy dosyć prosty zabieg. Ośrodki są w całej Polsce. Po dziecku to już bym się bardzo poważnie nad taką metodą zastanowiła. My po drugim już się zdecydowaliśmy i nie żałujemy.

Gość gość
Odnośnie odwracalności. 1. Po 5 dziecku raczej odwracać już nie chcesz. 2. 15 lat brania tabletek stanowi większy problem przy staraniu się o dzieci niż wazektomia męża. 3. Aby zajść w ciąże nie trzeba odwracać wazektomii. Można pobrać zawczasu nasienie i oddać do banku spermy. Można wykonać inseminację, invitro. Opcji jest wiele. Ale jak kobieta sobie zdrowie zrujnuje tabletkami to już co by facet nie robił to tego odkręcić się nie da, a ryzyko poronienia jest ogromne.

Gość gość
brokeninside87: Mówimy tutaj o mężczyznach, nie o chłopcach. Z chłopcem żadna normalna kobieta rodziny założyć nie chce. Jeśli kobieta przez x lat zajmuje się antykoncepcją. To kolejne x lat może zająć się mężczyzna. Chyba, że jest chłopcem, ale wtedy należy go pogłaskać, przytulić i pokazać drzwi. Jeśli nie dorósł do takich spraw, to w przypadku jakichkolwiek życiowych problemów zamiast być wsparciem dla kobiety, będzie kolejną sprawą, którą trzeba się zająć.

Gość gość
Tak na marginesie. Przy wazektomii już od ponad 10 lat nie używa się skalpeli:)

Gość gość
Wazektomia jest laserowa :) tylko to cię uratuje.My zdecydowaliśmy się na wazektomie po drugim dziecku.Mąż zadowolony,możemy w końcu kochać się bez stresu i jak chcemy :) robimy to 3x częściej niż przed zabiegiem! Polecam tylko facet musi się przełamać

Gość gość
Up

Gość gość
Popisałaś się broken. Juz tak desperacko nie podbijaj niższych tematów z gościa byle ten spadł na 2 stronę. Co ty myślisz, że my jesteśmy głupie jak ty? Wierząca miłośniczka biblii hahaha myślał by kto!

Gość gość
może współżyjcie tylko i wyłącznie w dni niepłodne. Wbrew pozorom metody naturalne są bardzo skuteczne. Oczywiście o ile są prawidłowo stosowane.