Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie zabezpieczenie anty po 5 dziecku ? Pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Witam, juz dwa razy wpadlam. Tylko dwojka byla planowana. Wiem, powiecie glupota. Ale z jednej wpadki mam blizniaki. Zabezpieczalismy sie globulkami i do tego stos przerywany, wpadka. Za drugim razem tabletki dla karmiacych, ciagle przy tym plamilam, moze nie zadzialala nie wiem. Moja gin mowi, ze czasem tak jest, ze kobieta jest bardzo plodna a jej sluz przyjazny plemnikom meza. Ale chce raz a dobrze sie zabezpieczyć, tylko jak ? Niedlugo ide do gin po porodzie i chce porozmawiac o antykoncepcji. Co jest najskuteczniejsze wg was ?

Gość gość
Nie wygłupiaj się, skoro masz dar płodności. Musicie kontynuować wasze dzieło. Im więcej tym lepiej. :-)

Gość gość
Współczuję. Podwiaz sie

Gość gość
Dawaj dalej. Po co ci antykoncepcja.

Gość gość
Spirala ,wydasz raz pieniądze i masz spokój .nie musisz sie martwić czy zadziała jak będziesz chora i brała antybiotyki - bo zadziała.wystarcza średnio 5-7 lat co na dłuższa metę naprawdę jest bardzo komfortowe nie trzeba biegać po receptę co pare miesięcy do ginekologa, No i wychodzi animek na tle lat niż tabletki .Ja mam juz 3 spiralek ,założyłam po pierwszym dziecku po usunięciu pierwszej druga planowana ciąża ( bez żadnych problemów) ...dlatego naprawdę ci polecam ...

Gość gość
Ile kosztuje zalozenie spirali prywatnie wie ktoś?

Gość gość
Dzięki bardzo ! No wlasnie o spirali myslalam.

Gość gość
Właśnie wróciłam od ginekologa. Mam założona druga spirale .pierwsza 5 lat potem dwa lata tabletki. Wróciłam do spirali bo wygodniejsza dla mnie byla .no i ta spirala 1.5 roku i jestem w ciąży.dla mnie szok.to będzie trzecie dziecko mam dwoje lat 10 i 15 a tu taka wpadka. Spirala jest jak byla leży umiejscowiona prawidłowo a pod spodem rozwija sie ciaza. Nic nie daje 100 procent skutecznosci.

Gość gość
Macie wyjatkowego pecha. Ja biore tabl od 10 lat(2razy przerwa na ciaze planowane) zadnej wpadki a tabl refundowane 2.70 za opakowanie.

Gość gość
To ja od tej ciąży ze spiralka. tez myślałam ze wpadki nie możliwe. Jak mowie mam syna lat 15. Zabezpieczalismy sie przez 5 lat bylo ok aż zdecydowaliśmy sie na drugie. Zaszłam od razu w pierwszy cyklu.potem juz spirala tabletki spirala no i jest . Tez przez 15 lat myślałam inni maja pecha albo zle stosuja antykoncepcje. U mnie przy spiralni nie ma ze cos zle. Kontrole byly po założeniu a i teraz jest wszystko prawidłowo a mimo to jestem w ciąży.

Gość gość
Kurczę ze spirala tez wpadka.. to ja juz naprawde nie wiem. Nie moge sobie pozwolic na wiecej dzieci. Musze jakos skutecznie sie zabezpieczyc. Co do tabletek to ja bralam takie dla karmiących, w ostatnia ciaze zaszlam jak syn mial 9 miesiecy, a tabletki bralam od 4 w momencie wpadki.

Gość gość
Niech mąż zrobi sobie wazektomie. Nie będziesz musiala truć się hormonami. No chyba, że mąż chce jeszcze mieć dzieci.

Gość gość
Metoda objawowo termiczna i gumki nawet w dni niepłodne

Gość gość
Stosujcie podwójną antykoncepcję. Metoda hormonalna (tabletki, wkładka) i prezerwatywa. Do tego nie kończyć w środku. Chyba nie ma bata, żeby wpaść przy takim zestawie. Pamiętaj, że stosunek przerywany to nie jest antykoncepcja a globulki są bardzo zawodne, więc pierwsza wpadka to nie była wpadka tylko zaniedbanie i nieświadomość z Waszej strony. Przy takiej pseudoochronie było duże ryzyko, że prędzej czy później zajdziesz w ciążę. Pech chciał, że dodatkowo w bliźniaczą. W drugim przypadku też mogło coś pójść nie tak. Tabletki dla karmiących to minipigułki tylko z jednym składnikiem. Może brałaś jakieś leki, które osłabiły ich działanie, może zjadłaś jakiś pokarm, który utrudnił wchłonięcie hormonu, może miałaś luźny stolec lub wymiotowałaś. Może nie pilnowałaś dokładnej godziny wzięcia pigułki albo zapomniałaś któregoś dnia. Czynników ryzyka przy minipigułce jest wiele. Możesz nawet nie pamiętać lub nie być świadoma, że stało się coś, co osłabiło działanie leku.

Gość gość
Tez mysle ze dla autorki tabl i prezerwatywa beda najlepsze:)

Gość gość
Ja polecam wazektomie. Jednorazowy wydatek, nie szkoliwe dla zdrowia i spokój na całe życie. Nikt nie musi się truć tabletkami, używać gumy, bawić się w spiralę. Mój mąż jest po takim zabiegu i bardzo sobie chwalimy. Zapomnieliśmy o antykoncepcji w ogóle. Tylko raz na jakiś rok dla świętego spokoju, mąż bada sobie spermę, żeby sprawdzić czy jakimś cudem nie ma w niej plemników. Nie ma :-)

Gość gość
WAZEKTOMIA plus prezerwatywa. Jezu, czemu w Polsce sie nie propaguje wazektomii???

Gość gość
ja mam 2 planownych dzieci i podwiazane jajowody od ponad roku ( w de). Super sprawa

Gość gość
Najskuteczniejsza metoda to: wazektomia + podwiązanie jajników + prezerwatywa + spirala. Myślę, że to da 100% skuteczności i nie trzeba się truć tabletkami. Ewentualnie, dodatkowo, żeby mieć 101% pewności jeszcze reklamówka na głowę w czasie stosunku.

Gość gość
Moj mezczyzna tez poddał się wazaktomii po 3 dziecko (dwie ciąze planowane :), jedna strzeliła podwojnie i są bliźniaki!). Więcej dzieci nie chcemy, a do menopauzy jeszccze hen hen daleko, zwłaszcza ze kobiety w mojej rodzinie dość późno przekwitały dopiero koło 55 roku zycia, więc do tego czasu miałabym się truć tabletkami i stresować czy aby coś poszło nie tak. No way! Za bardzo lubie życie i kocham seks ;)

Gość gość
gość dziś Mnie też to dziwi. Podwiązywanie jajowodów chyba nie jest do końca legalne u nas, ale wazektomia jest. Może nie propaguje się tego, bo kobiety grzecznie biorą pigułki i nie namawiają na to swoich facetów? A facetom tak wygodniej, przecież w razie czego nie oni będą rodzić.

Gość gość
Proponuję: kalendarzyk + tabletki + wazektomia + anal + prezerwatywa + stosunek przerywany. Coś MUSI, qrwa, zadziałać!!!

Gość gość
Już chyba nic nie zadziała kurde 2 wpadki

Gość gość
14:21 co daje reklamowka ???? :) zwykla jednorazowa moze byc?? Z biedry????

Gość gość
reklamówka musi być z biedy, bo jak będzie wpadka to biedra dodatkowe 500+ na dzieciaka wypłaca. :-P

Gość gość
Oki. Czyli sie oplaca. Od dzis bede uzywala reklamowy. A biedronkowe 500 to w gotowce czy w bonie na zakupy w biedrze???

Gość gość
Ja chce, zeby autorka ustosunkowala sie do wazektomii: najlepszego pomyslu jaki tutaj padl. Bo sie zaraz okaze, ze gadamy w puste, a ona ma meza polskiego muslima ktory przeciez, " boi sie uszkodzic"

Gość gość
500+ w gotówce, a jak w bonach na biedrę to akcja 600bon+ Także jak widać warto choćby z tego powodu.

Gość gość
Reklamówka na łbie (głowie. Tej z oczami) spowoduje że facet będzie musiał sie spieszyć i wybierać: albo zdązy sie spuścić, albo sie udusi. Masz jakąś szansę że sie udusi zanim sie spuści.

Gość gość
Szczerze mówiąc o wazektomii nawet nie pomyslalam, musze zaproponowac mezowi. Oboje jestesmy zgodni , ze nie chcemy wiecej dzieci. A czy normalnie w szpitalu to sie wykonuje ?