Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki kupujecie chleb dla waszej rodziny?

Polecane posty

Gość gość

A moze wcale nie jecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Graham.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pełnoziarnisty zytni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Suchy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie kupuje. Pieke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Piekę sama orkiszowy razowy z lnem, słonecznikiem i pestkami dyni, bo na taki sam w sklepie nas nie stać codziennie, a syfu jeść nie chcemy. Pieczenie to dla nas idealny kompromis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kupowalam razowy dla siebie i rodziny z myślą, że taki jest zdrowy... ale nie pisze sie w skladzie ile maki jest pszennej jasnej, miałkiej a ile razowej, a zazwyczaj jest to troszke razowej, wiecej niz 50% jasnej najtanszej :/ od groma spulchniaczy i barwione najczesciej karmelem....o nie. Kupilam automat do chleba i pieke sobie co chce, z czego chce i ile chce :/ 1 chleb wystarcza mi na 2 dni i wiem, ze mam razowy i z ziarnami jakie lubie. Uwazam, ze kromka albo dwie takiego domowego chleba na pewno nie szkodzi, nawet jak ktos dba o linie. Mozna piec w piekarniku, ale jestem zbyt wygodna :) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kupuje 100%zytni albo gryczany ew. sama piekę gryczaną, jaglany. Nie jem wcale białej mąki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Robimy domowy, w garnku rzymskim wychodzi prawie taki, jaki pamiętam od babci :) Czasem, ale rzadko, kupujemy z dobrych piekarni (polecam strony typu lokalny rolnik - nie tylko chleby można odkryć, ale też np, pyszne masło z niepasteryzowanej śmietany, czy domowe sery etc.).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kutfa same idealne gospodynie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No wszystkie pieka, kupuja pelnozairniste, ciemne, orkiszowe srowe a bialego chleba i zwyklych bulek wieczorem nie mozna dostac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja biały kupuję, ale miałam czas, że różne ciemne kupowałam. Ale to w piekarni, więc składów nie znam. Docelowo chciałabym się przestawić na zdrowsze pieczywo, ale po prostu takiemu świeżemu i jeszcze chrupiącemu nie mogę się oprzeć :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Piekę chleb. Żytni razowy na zakwasie. Czasami z domieszką mąki gryczanej lub jaglanej. Jak już muszę kupić to najchętniej żytni na zakwasie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Różne, ciemne. Ale u mnie w piekarni jest książka ze składnikami i wybieram tylko takie sensowne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Baltonowski

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Maz piecze sam w maszynie do chleba dla siebie i dzieci , ja nie jadam chleba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja nie jestem idealna. Przestańcie leczyć swoje kompleksy. No piekę ten chleb to mam się wstydzić? Co z tego, że piekę chleb? Piekę bo lubię i z idealnym gosposiowaniem to nie ma nic wspólnego. Generalnie nie się nie przemęczamy po pracy. Nie prasujemy ubrań, kiepsko gotuję, a mąż wcale więc jemy obiady na mieście, w domu też sterylnie nie mamy jedynie co to ten chleb jest takim domowym konkretem, bo lubimy jego zapach w domu i smak, lubimy sobie zjeść dobre śniadanie. Serio to taki kosmos?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja jem tylko i wyłącznie pełnoziarnisty. Mężowi juz zbrzydł i kupuje mu teraz biały. Syn lubi taki jak ja jem ale białe bułki tez dla niego kupuje bądź bagietke ,bułki z dynia czy jakie sobie mały zażyczy :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja nie jem chleba.A dzieci jedzą orkiszowy ze słonecznikiem z małej piekarni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja kupuję różne chleby, lubię żytni na miodzie, litewski, myśliwski, czasami na zakwasie żytni, bułki kukurydziane, orkiszowe ale też białe dzieci lubią. Może kiedyś zdobędą się na maszynę, bo lepsze pieczywo jest drogie, codziennie zostawiam w piekarni około 8-10zł. Kiedyś piekłam w piekarniku, ale albo przepis był słaby albo nie umiałam, bo niezbyt smakował.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pisałam, że rozny kupuję i rzeczywiście dziwne, że wszyscy niby wybierają najdroższe, bo u nas w piekarni jak jestem to większość kupuj****ltonowski i zwykłe bułki i takich z poprzedniego dnia nie ma a jak teraz jest na promocji bialy z blaszki to kolejka czeka jak dostawa przyjeżdża...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo czesto kupuje taki porzadny bochen chleba zytni na zakwasie wypiekany w piecu drzewnym.taki sam jak piekla moja babcia gdy zyla.ciezko go dostac,bo wiekszosc piekarni piecze gazem lub pradem,ale ten jest najzdrowszy i najlepszy.ja nie upieke sama bo nie mam takiego pieca,a z piekarnika to juz nie to samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś A co jest idealnego w tym, że robot mi ciasto wyrobi a piekarnik upiecze? :D Wielkie mi mecyje, faktycznie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W normalnym piekarniku pieczecie? Ja sie zbieram ale zawsze mi sie wydaje ze zakwas mi sie popsul. Nie moge ogarnac tego czy jest dobry czy juz zepsuty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W najnromalniejszym piekarniku piekę. Tylko najlepszy wychodzi albo pieczony jak wspomniałam w garnku rzymskim, albo na kamieniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Daj przepis, proszę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś zakwas zepsuty to zakwas spleśniały albo taki, który po dokarmieniu nie rośnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pieke sama,żytni w maszynie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
różne, bo każdy mi się w końcu przejada, to zmieniam. Wszystkie na polepszaczach, te zachwalane, że niby bez polepszaczy, również mają chemię w sobie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×