Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki kupujecie chleb dla waszej rodziny?

Polecane posty

Gość gość
tak samo jak wozki anex :O

Gość gość
Różny kupuję, najczęściej biały, bo taki rodzina najbardziej lubi, czasem z jakimiś ziarenkami. Razowe i żytnie to niespecjalnie. Nie lubią, więc ich nie będę zmuszać. Zwykły chleb kupuję (jedynie patrzę, żeby skład był jak najkrótszy), zwykłe bułki i bagietki. W końcu nie pochłaniamy tego nie wiadomo ile codziennie, przy dwójce dzieci jeden chleb starcza na 2 dni albo więcej. Aha, i nie lubię chlebów z Biedronki i Lidla, bo są mało naturalne.

Gość gość
A jak piszecie, że kupujecie chleb w Biedronce lub Lidlu to tez reklama??

Gość gość
W tym przypadku chyba antyreklama;)

Gość gość
nie w lidlu i biedrze to nie reklama, ale jak widze linka to od razu wiadomo, ze przecietnej kowalskiej nawet nie chcialoby sie wklejac jakichs linkow, bo po co? Ludzie czy wam do tych durnych pał w koncu przyjdzie, ze to nie jest reklama a antyreklama? Jakas piekarnia sie wysila, zeby kupowac jakis badziewny chleb, to samo wozki... wiadomo, ze lipa, bo tak sie tu wysilają, że mdło sie robi i płakać sie chce ze wzruszenia :O matko bosko dajcie jescze jakis link błagam

Gość amciuamciuamciu
Najczęściej zaglądam do piekarni Rąba. Uwielbiam ich bułki ziołowe oraz te kukurydziane z serem. Nie ważne wtedy co położę na kanapkę . Tak czy siak wychodzi pyszne :)

Gość gość
Ja zawsze biorę chlebek z piekarni Rąba. Najlepszy jest jeszcze ciepły..pyszności

Gość Tymowkan
Chleb wieloziarnisty z piekarni Rąba. Najlepiej smakują mi z nim kanapki z serem żółtym i pomidorkiem.

Gość gość
Haha no właśnie a po południu juz nie ma taniego chleba i bulek ale wszyscy jedzą orkiszowe srowe...haha a ja kupuje za 1.49 chleb i tyle w temacie.

Gość maszjakwbankuu
Tylko i wyłącznie chleb dworski z piekarni Rąba..mniam mniam :3

Gość gość
Ja zawsze kupuje pieczywko w AK Otrębusy , nie ma to jak świeże pieczywo prosto z piekarni :)

Gość ulka9922
@maszjakwbankuu u babci go ostatnio jadłam i faktycznie pyszny jest!!!!! aż żałuję żę u mnie niema ich pieczywa :(

Gość gość
Polecam bardzo dobry chlebek z dynią z Piekarni Rąba <3 :) Mój ulubiony od dłuższego czasu :)

Gość gość
ja kupuje chleb powszedni

Gość Arek

Ja samemu robię i polecam ten przepis: kenwoodworld.com/pl-pl/przepisy/przepisy/pieczywo1/chleb-razowy Sprawdzony.

Gość gabii88

Moja familia jest wielkim fanem chlebku na zakwasie od piekarni AK Otrębusy. OD 3 lat najwierniejsi klienci 😂

Gość Gość

Ostatnio tylko pszenny z lnem,z małej piekarni

Ja zazwyczaj kupuję w piekarni Otrębusy, a żeby mi się nie znudził to staram się za każdym razem wybrać jakiś innych, chociaż mam już swoich faworytów 🙂

Gość Java

Taaaak! Piekarnia Otrębusy godna polecenia. Zawsze smacznie i pysznie. Świeżutki chleb razowy rewelacja 🙂

Najczęściej piekę sama chleb, ponieważ taki jest najsmaczniejszy. A jeśli nie mam na to czasu, to wtedy kupuję chleb razowy, ale nie mam konkretnej ulubionej piekarni. 

Gość Wiku

Ja kupuję pieczywo w piekarni Otrębusy i jestem zadowolona 🙂 Ogólnie jest naprawdę ok, smaczny na świeżo, na drugi dzień też jest naprawdę ok.

Gość Kakaka

U mnie najczęściej pieczywo z lubaszki (trojak, żytni, bagietka korzenna). Lubię z lidla te płaskie chlebki kwaśne i małgorzatki z różnymi nasionkami. Probowalam piec chleb na zakwasie ale nie wychodzi, nie poddaję się jednak - może jeszcze się uda :)

Gość gość

Ja kupuję chleb od rodzinnej piekarni, która znajduje się niedaleko mojego domu. Na ulicy Redutowej na Warszawskiej Woli znajduje się świetna piekarnia www.piekarniapeterek.pl Jeżeli chcecie wypróbować naturalny chleb, wykonywany według rodzinnych przepisów to polecam wam się do nich wybrać.

Gość Kasia

Jakbym mogla to bym sama piekla, ale nie mam na to zbytnio czasu, no chyba że w weekendy wiec kupuję głównie w AK Otrębusy bo smakiem najbardziej przypomina mi domowe pieczywo 

Gość Alicja

Zazwyczaj pszenny, ale czasami też razowy. U mnie dzieciaki lubią też świeże bułki. Do tego jakiś dżem, świeże mleko i ooo (ja też koooocham takie śniadanko) 🙂 Najczęściej kupujemy pieczywo w Otrębusach i wg mnie nie ma lepszej piekarni. Tam też można dostać słodkie pyszności, a jak człowieka nachodzi ochota to wiadomo, że trzeba coś wziąć 🙂

Gość Swietlana
1 godzinę temu, Gość Alicja napisał:

Zazwyczaj pszenny, ale czasami też razowy. U mnie dzieciaki lubią też świeże bułki. Do tego jakiś dżem, świeże mleko i ooo (ja też koooocham takie śniadanko) 🙂 Najczęściej kupujemy pieczywo w Otrębusach i wg mnie nie ma lepszej piekarni. Tam też można dostać słodkie pyszności, a jak człowieka nachodzi ochota to wiadomo, że trzeba coś wziąć 🙂

A mi ten chleb WCALE NIE SMAKOWAŁ. Dziecko nim pluło, powiedziało: "niedobly". Mąż oddał go mojemu teściowi, który ma świnie, to nawet one nie chciały go jeść (chleba, nie teścia). Ogólnie nie polecam, no ale zależy co kto lubi. 

Gość majka987

Ja sama pieke. Teraz z przepisu skutecznej "Fenomenalnie prosty chleb" naprawde zawsze sie udaje i nie wymaga zagniatania- miesza sie go lyzka. Teraz kombinuje z zakwasem. 

Gość gosc

My prawie pieczywa nie jemy. Tylko na kolację po kawałku pumpernikla lub innego ciemnego.

Gość Ruhe

Ciemne pieczywo, najlepiej żytnie. Dżem jak juz to tylko 100% z Łowicza. 

Gość Alicja

Ta wspomniana wcześniej piekarnia Otrębusy na pewno na plus. Można kupić zarówno białe jak i ciemne pieczywo 🙂 Zawsze też można coś fajnego słodkiego kupić 🙂 Pieczywa jakoś baaardzo często nie jem, ale dzieciaki codziennie i zawsze im smakuje.